Successos

Alliberen una dona obligada a prostituir-se durant 8 anys

El proxeneta, que va ser arrestat, havia fet treballar la seva parella en diversos bordells de l'Alt Empordà i d'Eivissa

La víctima i la seva filla, de tres anys, han ingressat en un pis d'acollida

La Policía Nacional ha detingut un home de 41 anys, de nacionalitat romanesa, que va obligar la seva parella a exercir la prostitució en clubs de l'Alt Empordà i d'Eivissa durant vuit anys. La víctima residia a Romania i l'acusat la va persuadir per traslladar-se a l'Estat espanyol amb el teòric objectiu de buscar una vida millor per a tots dos. Per aconseguir-ho va recórrer al mètode conegut com a lover boy, mitjançant el qual li va fer creure que estava enamorat d'ella. En la seva declaració davant de la policia, la denunciant, de 30 anys, va explicar que va conèixer l'investigat al seu país d'origen, el 2008. L'home era un client habitual de la botiga on ella treballava de dependenta i, ja allà, van iniciar una relació sentimental.

Uns mesos després li va proposar establir-se a Catalunya, assegurant-li que tots dos obtindrien una feina. Es van instal·lar a Figueres i, en no trobar cap treball, se'ls van acabar ràpidament els estalvis que portaven. La declarant hi va afegir que, aleshores, el seu company la va convèncer perquè es prostituís en un bordell. Li va prometre que “seria una situació excepcional i temporal”, i va acceptar per “amor”. Passat un temps, però, la presumpta víctima es va assabentar que la seva parella havia tingut una altra noia en aquesta situació, ja que oferia els seus serveis sexuals al mateix club. Per això li va manifestar el seu desig de deixar d'exercir la prostitució. A partir de llavors va començar a rebre amenaces i agressions del seu company, i va continuar prostituint-se per por.

La situació va continuar diversos anys, al llarg dels quals el proxeneta no va realitzar mai una activitat laboral. Es limitava a viure de l'explotació de la seva parella, que va treballar en diversos prostíbuls de l'Alt Empordà i d'Eivissa (en cadascun dels clubs, hi estava poc temps i rondava aviat cap a un altre perquè terceres persones no descobrissin les condicions d'esclavitud i de terror en què vivia). Durant la investigació, de fet, els efectius de la Policía Nacional han localitzat alguns testimonis que havien presenciat les pallisses que rebia la víctima.

Trucada d'auxili

La dona va tenir una filla amb el seu proxeneta, la qual té ara 3 anys. L'home, un cop va néixer la criatura, dirigia les amenaces tant envers la seva parella com cap a la menor. El passat 26 de novembre, la dona no va aguantar més i va trucar a les dependències de la Brigada d'Estrangeria d'Eivissa, on va revelar que havia arribat a una situació insostenible, que estava sent retinguda en contra de la seva voluntat i que era obligada a exercir la prostitució a Vilabertran. El dia següent, va escapar de casa amb la filla i va aportar detalls a la policia sobre el seu parador, on els agents les van anar a rescatar. Després de denunciar els fets, totes dues van ingressar en un habitatge d'acollida, que és tutelat per una ONG.

La Policía Nacional va arrestar l'home a la demarcació de Girona. Durant l'operació els investigadors van comprovar que tenia un compte bancari al seu nom amb més de 20.000 euros i havia comprat feia poc un automòbil de gamma alta. Després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs, si bé se li ha imposat la prohibició d'apropar-se a la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia