Successos

Passava respostes del test de conduir a canvi de 1.600 euros

Els Mossos detecten dos homes fent trampes a l'examen, ja que una tercera persona els donava informació des de l'exterior

Un estudiat mecanisme és al qual van recórrer dos homes per tal que una tercera persona els anés revelant les respostes de l'examen teòric del carnet de conduir. L'estratègia, però, no els va sortir bé, ja que van ser descoberts pels Mossos d'Esquadra de l'àrea regional de Trànsit de Girona. Els agents van identificar els alumnes que estaven fent trampes, el 22 de novembre. Es tracta d'un veí de Reus i un altre d'Olot, de 26 i 32 anys, i de nacionalitat índia. Els policies també van comprovar que el ciutadà que s'havia situat a l'exterior de l'edifici on realitzaven el test rebria, de cadascun d'ells, uns 1.600 euros per facilitar-los les respostes. Els Mossos van dur a terme aquesta actuació en col·laboració amb el personal de la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona. Els dos alumnes es van inscriure en una autoescola de la demarcació per no aixecar sospites i simular que estudiaven el temari i, posteriorment, van sol·licitar dia i hora per examinar-se.

Van ser citats per fer el test teòric al centre d'exàmens de la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona. Mentre estaven a l'aula, els Mossos van observar que dos dels assistents estaven efectuant la prova de manera fraudulenta. Mitjançant dispositius electrònics connectats entre si, i que funcionaven pel sistema sense fils, es comunicaven amb el seu còmplice del carrer, qui els anava comentant què havien de marcar. Abans de començar l'examen, de fet, van quedar amb aquesta tercera persona, que els va proporcionar els dispositius. Els aspirants a conductors li havien de retornar els aparells un cop finalitzés la prova.

Els alumnes portaven un telèfon amb càmera de vídeo, ocult dins de la roba. Feien coincidir el visor del mòbil amb el forat del trau de la camisa, a través del qual el telèfon captava les preguntes de l'examen. El mòbil de la persona de fora rebia aquesta informació per Bluetooth. I, aleshores, els alumnes escoltaven les respostes en un auricular sense fil que duien dissimuladament a l'orella. Els Mossos no donen de moment la investigació per tancada, ja que no es descarten noves identificacions de més persones implicades en fets similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia