Successos

policial

Desaparicions

Senyals de vida oportuns

Es descobreix que un veí de Palafrugell viu i treballa a Alemanya quan la policia va a buscar mostres d'ADN per comparar amb un cadàver

Alfonso Paredes encara apareix als webs de recerca de desapareguts

La foto d'Alfonso Paredes Conesa, de 36 anys, apareix encara a diverses webs de persones desaparegudes amb la petició d'avisar urgentment la policia o el 112 en cas de saber-ne res. Però Paredes, que també consta encara com a sotscap de la secció de triatló del Club Atlètic Palafrugell, ja està localitzat, viu i treballa a Alemanya i, segons el missatge que ha fet arribar a través de la policia alemanya, es vol desvincular del seu passat a Palafrugell.

Alfonso Paredes, que treballava en el ram de la sanitat, un dia no es va presentar a la feina sense avisar i no se'n va saber res més. Els seus familiars van presentar denúncia per desaparició als Mossos d'Esquadra el 27 de novembre del 2015. I Paredes va passar a formar part de les fitxes de persones desaparegudes a associacions com QSD Global, SOS Desapareguts o Desaparecidos 1007 amb la seva fotografia, la seva descripció física i la petició d'ajuda ciutadana per trobar-lo.

A principis del mes de novembre d'aquest any, uns boletaires van trobar un cadàver en un bosc, a la zona de Llofriu. El manual marcava repassar la llista de desapareguts a la zona que es poguessin correspondre amb el mort (aparentment un home relativament jove que podia fer temps que era mort) i va saltar la fitxa de desaparegut de Paredes. I seguint el manual, la policia va anar a visitar la família del candidat a difunt per recollir dades ante mortem del desaparegut per comparar la dentadura o l'ADN amb les dades post mortem agafades al cadàver. I just llavors van arribar senyals de vida d'Alfonso Paredes des d'Alemanya. La policia d'aquell país va comunicar que l'havien identificat i que quedava constància que continuava amb vida. I precisament el dia 9 de novembre al web de Desaparecidos 1007, un comunicant alemany, Matthias Kuhaupt, va inserir un comentari informant que en aquest moment Alfonso Paredes viu i treballa a Alemanya. El Club Atlètic Palafrugell manté Alfonso Paredes en el seu organigrama encara com a sotscap de la secció dels triatletes. Paredes apareix també en una fotografia amb l'uniforme esportiu del club, que va deixar de freqüentar sense avisar. Al club no els va estranyar perquè d'altres ho fan. Mesos després van saber que el buscaven. Ara ha donat senyals de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia