Successos

Societat

Els pares de Nadia, investigats per estafa

El jutge estudia la documentació i avui prendrà declaració als dos progenitors

Els pares de Nadia Nerea ja estan sent investigats pel jutge de la Seu d'Urgell per un presumpte delicte d'estafa. Fernando Blanco i Margarita Garau declararan avui i demà davant del jutge per aclarir la possible estafa en la recollida de més d'un milió d'euros per tractar d'una malaltia la seva filla. Els dos progenitors haurien reconegut haver distorsionat la història de la malaltia de l'envelliment prematur de la seva filla per continuar recollint diners, tot i que es desconeix des de quan sabien que no tenia la suposada malaltia o si efectivament n'hauria estat tractada o no.

El jutge va ordenar la detenció del pare i de la mare dimecres al vespre. Tots dos van ser detinguts i duts a declarar durant la nit de dimecres a dijous, tot i que el jutge va decidir que la mare tornés al seu domicili de Fígols i Alinyà, per tenir cura de la nena, que havia passat la nit a casa d'uns amics. El magistrat va ordenar la recerca de dades i documentació sobre la malaltia i els tractaments rebuts als Estats Units o arreu per esbrinar l'abast de la possible estafa. L'escorcoll es va fer també durant la nit i, de moment, el jutge no ha ordenat cap mesura per garantir la protecció de Nadia Nerea.

El jutge ja havia ordenat dilluns la immobilització dels comptes bancaris de la parella i ara estudia el gros total de diners recaptats, la destinació que se n'ha fet fins ara i el tractament que ha rebut Nàdia. Diverses campanyes solidàries havien recollit diners per a Nadia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia