Successos

seguretat

balanç

Treva criminal: 281 dies sense cap crim en terres gironines

Aquest any només s'han registrat dues morts homicides, una baralla a Girona i un fratricidi a Figueres

Només dos casos d'homicidi s'han detectat aquest any a les comarques gironines: la baralla mortal als afores de la discoteca Caribbean de Girona, el 31 de gener, i la mort d'un home, José Rodríguez González, causada pel seu germà, Manolo, el 26 de març a Figueres. Són 281 dies de treva criminal. Una treva similar a la que es va donar l'any passat, quan a les comarques gironines es van passar 292 dies sense cap acte homicida, però molt excepcional si es compara amb els anys precedents i amb el global de Catalunya, on aquest any s'han comptabilitzat almenys cinquanta crims.

L'any 2014 van ser vuit els casos criminals detectats a les comarques gironines, l'any 2013 en van ser 10; el 2012, 15; el 2011, 17, i 25 persones van morir assassinades el 2010. Xifres similars marquen els deu primers anys d'aquest segle i els trenta darrers anys del segle passat. El 1987, amb 11, i el 1993, amb 17, van ser els anys amb el nombre d'homicidis més elevat. Xifres que no deixen marge a un temps tan llarg com els més de nou mesos d'aquest any sense activitat criminal.

En canvi aquest ha estat un any de resolucions: els Mossos han arrestat els sospitosos de l'assassinat de Jordi Comas perpetrat el 2012 i la Policía Nacional va detenir a Castelló de la Plana, gràcies a l'ADN, Costel Roman, el sospitós de l'assassinat de l'empresari René Ferran perpetrat a Roses el 2005.

I s'han arrestat criminals evadits que s'havien amagat en poblacions gironines: la Guàrdia Civil, amb l'ajuda de la Policia Local de Platja d'Aro, va arrestar els sospitosos de l'assassinat de l'amo d'una empresa de lloguer de furgonetes d'Arroyomolinos, a Madrid, Juan Fernández, abatut a trets el 29 de setembre del 2015 davant de Furgofer, el seu negoci.

I a Lloret de Mar va ser arrestat Dominik Stefan Riedl, un alemany buscat per haver matat la seva dona a Freyung. S'allotjava a Lloret amb el seu fill de divuit mesos.

Queden, però, casos d'anys anteriors pendents de resoldre. El més recent, el de la mort de l'octogenari José Rodríguez Martínez, Pepe, assassinat a ganivetades el 22 de maig del 2014 per uns assaltants que van irrompre a casa seva a Sant Feliu de Buixalleu. O el de l'espardenyera de Banyoles Concepció Reixach, morta a punyalades ara fa cinc anys. O el cas de Montse Sánchez, la botiguera de Palafrugell morta a ganivetades al final de la seva jornada laboral el 13 de novembre del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia