Successos

successos

L'ADN revela que el mort trobat a Platja d'Aro és el veí d'Olot desaparegut

El cadàver va ser trobat dins d'una canonada de desguàs al costat de l'Aquadiver

Carles Girgas no havia donat senyals de vida des del gener

Els resultats de les proves d'ADN que acaba de rebre el jutjat de Sant Feliu de Guíxols confirmen que el mort trobat el 8 d'agost passat en una canonada de desguàs sota la C-31, al costat de l'Aquadiver de Platja d'Aro, és el veí d'Olot Carles Girgas Garrido, de 49 anys, de qui la seva mare va presentar denúncia per desaparició el 24 d'agost, tot i que no se sabia res d'ell, de cert, des del 25 de gener, quan havia sortit de l'hospital comarcal. L'ADN ha resolt part del misteri: s'ha posat nom al mort, mig momificat, que uns turistes van trobar per casualitat en ple estiu, quan pel seu estat i la roba que duia tot feia pensar que hi era des de l'hivern. Però queda per resoldre el misteri de les circumstàncies de la mort, encara que el cos no presentés senyals evidents de criminalitat, i de com va anar a parar a Platja d'Aro Carles Girgas, quan el seu cotxe va ser trobat a Olot. Carles Girgas, antic treballador d'una empresa càrnia garrotxina, cobrava una pensió per invalidesa per una malaltia que l'havia apartat de la vida laboral. Rondava molt per bars i carrers d'Olot, d'una manera discreta i silenciosa, tot i que no era estrany que demanés diners a coneguts i transeünts, ja fos per fer consumicions o jugar a les escurabutxaques. Havia fet de controlador d'accés en un bar de nit, i tot i que tenia familiars a Olot, la mare i un germà, no hi mantenia relació des de feia temps i vivia sol en un habitatge del carrer Roser. Aquest peculiar perfil personal va propiciar que, tot i que desaparegués de la vida quotidiana, ningú el trobés a faltar o, si més no, ningú va alertar de la seva desaparició.

La seva mare va anar a denunciar la desaparició quan, ja al mes d'agost, els serveis socials s'hi van posar en contacte per dir-li que Girgas, que necessitava medicació i controls mèdics, no havia acudit a cap cita a l'hospital des del 25 de gener, quan va ser donat d'alta després d'uns dies ingressat. Llavors ja feia 16 dies que s'havia trobat el cadàver de Platja d'Aro i els Mossos no van tardar a vincular-lo amb el desaparegut d'Olot perquè la roba i les característiques físiques eren similars. Amb manament judicial es va fer una entrada i escorcoll a l'habitatge de Girgas a Olot, i així es va descartar que fos mort dins de la casa. També es va agafar una mostra d'ADN als familiars per fer la comparativa, però abans de les proves genètiques es va provar de fer la identificació a través d'una anàlisi odontològica del dentat del cadàver i una radiografia del desaparegut. Però per aquesta via no es van trobar prou punts de coincidència per certificar la mort, i llavors es van agafar mostres d'ADN del fèmur, que es van enviar al laboratori.

LA DATA

08.08.16
Van trobar
un cadàver sense cap identificació en un desguàs al costat de l'Aquadiver de Platja d'Aro.

LA DATA

24.08.16
Es va denunciar
la desaparició de Carles Girgas quan ja feia set mesos que no se'n sabia res.

LA DATA

23.12.16
Avui
a les quatre de la tarda, al cementiri d'Olot, es farà el funeral per Carles Girgas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia