Successos

tribunals

judici

Jutgen els lladres que es feien passar per cecs i invàlids

El fiscal demana quatre anys de presó per als sospitosos de l'atracament d'una joieria a Lloret

La defensa ho rebaixa a dos anys, ja que no ha quedat demostrat que s'enduguessin set rellotges

El jutjat penal número 2 de Girona va asseure ahir al banc dels acusats tres lladres que es van fer passar per cecs i invàlids. A comarques gironines van fer servir aquesta estratègia com a mínim un cop. Concretament a la joieria Grau de Lloret de Mar. Els sospitosos, procedents de l'est d'Europa i que estan empresonats per aquest robatori, van reconèixer ahir els fets, però van dir que tan sols va ser un intent, que no van poder sostreure res de l'establiment. El fiscal sol·licita una pena de quatre anys de presó per robatori amb violència consumat. L'amo de l'establiment assegura que es van endur set rellotges de gran valor. En canvi, els advocats de la defensa, Joan Pere Zapata i Juan Compaño, sostenen que es tracta d'un intent de robatori, i sol·liciten com a màxim una pena de dos anys de presó. Segons la defensa, ningú va veure com els lladres s'enduien aquests set rellotges que suposadament es van sostreure, ni tan sols les càmeres de seguretat ho van captar.

Els fets pels quals van ser jutjats ahir van tenir lloc el 13 d'octubre, a dos quarts d'onze del matí, a la joieria Grau, situada al número 22 del carrer Sant Romà. Primer van entrar en escena dos dels investigats. Un d'ells anava amb cadira de rodes i un altre l'empenyia. Un tercer i el quart, que semblava que estaven al marge, van entrar tot darrere. Un es feia passar per cec i l'altre, per l'acompanyant. Però, un cop a l'interior, es van treure les caretes d'actor i van començar a destrossar els vidres de les vitrines amb martells. Els cops se sentien des del carrer. Durant els fets es va produir una batussa entre els delinqüents, el vigilant de seguretat i un testimoni, d'origen francès, que també hi va col·laborar. Una de les empleades va arribar a buidar un extintor per reduir la visibilitat dels assaltants. El guarda finalment va poder bloquejar la porta, però no va poder evitar que un dels lladres fugís. El fets van passar en tan sols 43 segons.

Un vianant va donar l'alerta, ja que va sentir crits i cops dins la joieria, i va trucar a la central de la Policia Local per informar dels fets. Des de la comissaria es va donar l'avís a totes les patrulles i el primer vehicle policial va arribar a la joieria Grau en menys d'un minut.

L'operació va acabar amb la Policia Local detenint els tres homes, originaris de l'est d'Europa i que s'allotjaven en un hotel de Lloret. La investigació va concloure que formaven part d'un grup organitzat de delinqüència itinerant, que actuen en punts diversos, ja que es desplacen amb facilitat. Els lladres de Lloret duien esprais de defensa per amenaçar els treballadors i maces per trencar les vitrines. Mai es va poder arribar a detenir el quart implicat, que continua en parador desconegut.

LA DATA

13.10.16
és el dia
que els assaltants van entrar a l'establiment amb esprais de defensa i maces per trencar els expositors.

LA XIFRA

4
són els sospitosos
que van accedir a la joieria Grau. Un d'ells va poder fugir i tres van ser detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia