Successos

L'home empresonat sospitós de pederàstia havia estat absolt d'abús sexual a un nen

El 2012 quatre menors van dir que tenien relacions amb el detingut, i al judici ho van negar

Divendres va ser enxampat practicant sexe amb un noi de 15 anys

Fredi Salvador Sosa Méndez, el veí de Salt que ha ingressat a la presó després que divendres passat va ser enxampat mantenint relacions sexuals amb un menor de 15 anys, havia sigut jutjat a l'Audiència de Girona el juny del 2016 per presumptes abusos a un nen. Estava acusat d'haver fet una fel·lació a un menor de 12 anys el 2012 i d'haver tingut relacions amb altres nois en presència seva. La fiscalia li demanava una pena d'onze anys de presó. Aquests suposats fets, però, no van quedar acreditats i l'Audiència va acabar absolent Sosa Méndez, de nacionalitat hondurenya i que actualment té 33 anys. La sentència va deixar entreveure que la denúncia va ser fruit de l'inexplicable ressentiment que un dels joves tenia cap a l'acusat, “a qui volia veure a la presó perquè es transvestia”, i que hauria convençut el nen perquè s'inventés els abusos. En la resolució judicial se subratllava també que “no es pot descartar” que les declaracions que els nois van realitzar en la fase d'instrucció “es fessin amb ànim espuri, amb la seriosa voluntat de perjudicar l'acusat per la seva condició sexual”.

El cas que va ser jutjat a l'Audiència es remuntava al novembre del 2012. Una patrulla de la policia local de Salt va acudir al domicili on s'estava Sosa Méndez, situat en un edifici del passeig Països Catalans, perquè havien rebut l'avís d'un veí que alertava que hi havia un home amb un ganivet. Quan els agents hi van arribar, però, l'únic que van trobar va ser un grup de quatre menors. Un d'ells era un nen de 12 anys i la resta tenien entre 14 i 16.

Després que els municipals insistissin sobre què feien allà, els menors els van relatar que anaven al pis de Fredi perquè els feia “fel·lacions gratis”. Durant el judici, el denunciat ho va negar de manera rotunda. Va explicar que els menors eren amics seus i que anaven a casa seva per jugar a la consola o bé vendre-li butlletes de loteria del futbol o de l'escola.

El cas, a més, va fer un gir de 360 graus quan els va tocar declarar al nen i als altres tres joves en el transcurs del judici. Tant l'un com els altres van desdir-se de tot el que havien dit a la policia i al jutjat d'instrucció, i van negar els abusos. En vista d'aquest canvi, un sergent de la policia local va considerar que es van fer enrere perquè o bé estaven mal assessorats o bé volien tancar el tema. L'agent va ressaltar que l'assumpte generava vergonya entre els quatre menors, que provenen de la cultura musulmana, en la qual les relacions homosexuals no estan ben vistes, i hi va afegir que el pare d'un dels nois es va desmaiar a la comissaria durant la declaració del fill. A més de l'absolució de Fredi, el tribunal va ordenar aleshores obrir una causa per fals testimoni contra els tres joves que van declarar com a testimonis, entre els quals hi havia l'instigador de la denúncia.

Mig any després, els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat Sosa Méndez, quan el van enxampar in fraganti tenint relacions sexuals a casa amb un menor de 15 anys. Dos agents es van adreçar a un pis de Salt on l'investigat tenia llogada una habitació. Els Mossos hi van acudir alertats pel propietari del domicili. L'amo de l'immoble es va malfiar de la situació perquè havia observat que hi anaven amb freqüència menors d'edat. Tot apunta que Fredi contactava amb les suposades víctimes a través de Facebook, on utilitzava diversos perfils falsos de noies. Un cop s'havia guanyat la seva confiança, els proposava quedar al pis i, en les trobades, aprofitava per intentar tenir contactes sexuals amb ells.

Pels fets de divendres, el fiscal Enrique Barata l'acusa d'un delicte d'abús sexual. El Codi Penal preveu que un adult no pot mantenir relacions sexuals amb un menor de 16 anys, encara que siguin consentides. L'arrestat va passar a disposició judicial el cap de setmana, quan el jutge va ordenar el seu ingrés provisional a la presó pel risc que torni a reincidir. Sosa Méndez té una altra causa judicial oberta per presumptes abusos a un menor i ordres d'allunyament respecte a dos joves més.

LA DATA

13.01.17
Els Mossos
van arrestar l'investigat per abusos a menors en un pis de Salt, en el qual tenia llogada una habitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia