Successos

turquia

terrorisme

Detingut el suposat autor de massacre de la nit de cap d'any a Istanbul

Abdulkadir Masharipov va ser traslladat a la comissaria central de Vatan a Istanbul mentre prossegueixen operacions policials simultànies contra altres cèl·lules

L'atemptat, que va deixar 39 persones mortes, va ser reivindicat pel grup Estat Islàmic

La policia ha detingut el presumpte autor de l'atemptat contra el club Reina a Istanbul en el qual van morir 39 persones la passada Nit de cap d'any, segons va informar a última hora d'ahir l'agència semipública turca Anadolu.

L'atacant, identificat com Abdulkadir Masharipov i d'origen centreasiàtic, va ser capturat a les 21.15 GMT per la policia en el perifèric barri d'Estambul, d'Esenyurt, informa el diari Hürriyet. Segons aquest diari, es trobava al costat del seu fill de 4 anys quan va ser detingut en una operació en la qual el sospitós va ser reduït sense ferides d'importància. Junt a Masharipov van ser detingudes altres quatre persones, tres d'elles dones i un home kirguizo, assenyala Anadolu.

La cadena NTV va emetre imatges que mostren com un grup de policies, tots de paisà, porten al sospitós emmanillat i agarrat per coll i braços per un carrer per a introduir-ho en un cotxe i traslladar-ho després a un lloc on esperen vehicles policials. Aquesta cadena assegura que el presumpte terrorista va ser detingut en la casa d'un amic kirguizo a la qual havia arribat fa tres dies. NTV mostra també una fotografia en la qual es veu al sospitós agarrat pel coll i amb marques de colps en la cara i sang sobre la seua samarreta.

El detingut va ser traslladat a la comissaria central de Vatan a Istanbul mentre prossegueixen operacions policials simultànies contra altres cèl·lules de la mateixa xarxa, informa Anadolu.

Segons filtracions apareguts en la premsa la setmana passada, Masharipov era d'origen uzbec, si bé el govern turc va apuntar que possiblement pertanyia a l'ètnia túrquica uigur a Xina i que hauria arribat a Turquia des de Kirguizistan.

L'atemptat, perpetrat amb un arma automàtica amb la qual el terrorista va metrallar als assistents al club nocturn, va ser reivindicat pel grup Estat Islàmic (EI). La policia turca buscava el fugit des del primer de gener i que seguira lliure havia causat certa ansietat entre la població davant el temor que poguera cometre un altre atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia