Successos

Societat

L'ACA analitza la gestió de riscos amb vista a prevenir inundacions

Lleida va acollir ahir una jornada organitzada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que tractava sobre la gestió de riscos d'inundacions a Catalunya. Representants de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i de Protecció Civil i Emergències van posar sobre la taula els mecanismes que cal activar per evitar casos com la tràgica rubinada del Sió a Agramunt, ocorreguda a primers de novembre del 2015 i que va causar la mort de quatre àvies que estaven ingressades en una residència per la a gent gran.

La jornada va deixar palès que la gestió dels riscos ha esdevingut una eina fonamental en la lluita contra les inundacions. En aquest sentit, el professor de la Universitat Politècnica Daniel Sempere-Torres va presentar el projecte Anywhere, un pla a escala europea amb què es vol ajudar a les administracions i a la ciutadania a anticipar-se i a respondre proactivament davant de fenòmens meteorològics extrems, com tempestes, inundacions, sequeres, onades de calor i focs forestals. El projecte consisteix a desenvolupar una plataforma multirisc europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia