Successos

municipal

seguretat

La Policia Municipal de Girona necessita 33 agents més

L'inspector Joan Jou s'estrena reivindicant una ampliació de plantilla en el seu primer discurs de la festa patronal

L'alcaldessa i la regidora elogien el cos, admeten la mancança però no fan concrecions

L'inspector en cap de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, va aprofitar el seu primer discurs com a cap del cos durant la festa patronal per reivindicar més efectius policials. Actualment hi ha 137 efectius i se'n necessitarien 170 per cobrir les necessitats actuals del servei, segons els càlculs del comandament. Jou va argumentar aquesta necessitat d'ampliar la plantilla per l'increment d'un 22% dels actes i esdeveniments públics i al carrer, que obliguen a fer una mobilització policial per garantir la seguretat. Abans de la reivindicació, Jou va deixar clar que Girona es pot considerar una ciutat “segura” i que la policia municipal de Girona, tot i que es viuen temps difícils per la crisi i el terrorisme, se sent “respectada i obeïda pels ciutadans”. I ho valora molt perquè en el món policial “el respecte i la valoració social són molt difícils d'aconseguir i molt fàcils de perdre”. Les dades, segons Jou, demostren el respecte del ciutadà cap a la Policia Municipal de Girona. Els ciutadans van fer 37 queixes sobre actuacions de la policia, que són una minúcia comparat amb les 60.000 trucades rebudes i els 35.000 serveis donats durant l'any passat.

La reivindicació d'ampliació de plantilla del cap del cos la van considerar del tot lícita tant l'alcaldessa, Marta Madrenas, com la regidora de Seguretat, Sílvia Paneque, que no van escatimar elogis cap al cos policial. Paneque, que va admetre que la ciutat havia experimentat un increment dels fets delictius, va lloar la policia: “Honradesa, tenacitat, solvència i exemplaritat”. Madrenas va admetre que la dinamització cultural i turística que ha experimentat la ciutat dona molta més feina a la policia. “Girona bull, de vida, de cultura, de turisme, d'esport, i això us ha donat més feina i no us hem pogut dotar de més mitjans, i això ho hem de corregir”, va exposar Madrenas, que va assegurar que ella mai polititzarà la policia.

Tant l'alcaldessa com la regidora van manifestar propòsits de millorar els recursos de la policia, per assegurar el millor servei, però no hi va haver concrecions.

LA FRASE

La policia municipal de Girona se sent respectada i obeïda pels ciutadans
Joan Jou
inspector en cap de la policia

Mèrits, medalles i diplomes

La festa patronal és la diada per reconèixer la feina i concedir medalles pels mèrits. Aquest any destaca el reconeixement a dos ciutadans: Toni Sánchez, el treballador de la brigada municipal que va trobar un sobre amb 14.000 euros i els va fer retornar al seu propietari, i Xevi Serinyà, l'home que no va dubtar a llançar-se des del pont de Pedra per intentar salvar un suïcida i que va acabar ell mateix amb ferides força greus.

Però també hi va haver medalla per al lletrat penalista Carles Monguilod per la seva col·laboració amb la policia de Girona, que des de fa anys representa davant dels tribunals. Entre els policies, es va condecorar l'agent municipal que va aportar les pistes que van servir als mossos per detenir un sospitós d'abusos sexuals que atacava noies a la zona de Palau; els agents que van participar en la detenció d'uns lladres que actuaven a les escoles... I com és habitual, es van donar diplomes als policies que han complert 30 anys i 25 anys de servei.

En els actes de la diada de la policia local hi va assistir Josep Palouzié, l'intendent que va dirigir la policia de Girona fins l'estiu passat, quan va anar a comandar la policia de Palma. I també el cap que va precedir Palouzié: Joan Delort, que hi va assistir en qualitat del seu càrrec actual: director general de protecció civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia