Successos

policial

detenció per tràfic d'armes

Detinguts per haver facilitat l'arma al tirotejador d'Olot

Determinen que la pistola que va fer servir Juan Fajardo era d'Enrique Agudo, detingut fa pocs dies com a sospitós de tràfic d'armes per vendre-les a terroristes

Una setmana després que la Policía Nacional el detingués com a sospitós de formar part una organització criminal dedicada al tràfic d'armes per vendre-les a terroristes, el veí de Joanetes Enrique Agudo ha tornat a ser detingut. Aquest cop han estat els Mossos d'Esquadra i el relacionen amb l'exconvicte Juan Fajardo López, que fa un parell de setmanes també va ser arrestat després de protagonitzar una rajada de trets als carrers d'Olot quan va ser expulsat d'un bar. Concretament atribueixen a Agudo la titularitat de l'arma que Fajardo va fer servir durant el delirant tiroteig que va fer de matinada. Segons les investigacions policials, Agudo hauria venut l'arma a un veí de Fajardo al barri de Sant Miquel d'Olot, i al final –i de moment no ha transcendit com– la pistola va acabar en mans de Fajardo. Es tracta d'una pistola que estava inutilitzada, i que algú hauria habilitat de nou.

Tant Agudo com el veí d'Olot van ser detinguts dimecres i van passar ahir a disposició judicial. Després d'escoltar la seva versió dels fets, el jutge els va deixar en llibertat.

LA DATA

10.01.17
és el dia
que Fajardo va ser empresonat per un tiroteig a Olot, amb una arma que havia estat d'Agudo.

És el tercer cop que és arrestat

És el tercer cop que detenen Enrique Agudo. El darrer cop, el 12 de gener, quan la Policía Nacional va desarticular una organització criminal dedicada al tràfic d'armes a la qual va comissar més de 8.000 armes de guerra llestes per a la seva venda, també va intervenir 29 armes llargues, diverses armes curtes, canons i munició de diferent calibre. A banda de la d'Agudo, la Policía Nacional va practicar quatre detencions més a Liendo (Cantàbria) i a Galdakao i Getxo (Biscaia). Els agents van escorcollar el domicili d'Agudo, al barri de Can Trona de Joanetes, i li van comissar material, entre el qual hi havia armes.

El març del 2012, Agudo ja va ser detingut per la Guàrdia Civil, juntament amb sis persones més, per haver format part d'un grup que traficava amb armes a les comarques gironines. El cas va ser jutjat a finals del 2015 i van acabar condemnant Agudo a dos anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia