Successos

afectacions pel temporal

El temporal trenca el col·lector principal de Badalona

Els operaris ja treballen per mirar de fer un by-pass que permeti aturar l'abocament d'aigües residuals al mar

La infraestructura recull les aigües residuals de Montgat i Badalona i les trasllada fins la depuradora de Sant Adrià

Al País Valencià encara hi ha tres-cents habitatges sense llum

Badalona ha patit les conseqüències més importants del temporal d'aquest cap de setmana al litoral català. L'afectació més greu ha estat el trencament del col·lector interceptor de Llevant en dos punts de la platja de la Mora. Els operaris ja treballen per mirar de fer un by-pass que permeti aturar l'abocament d'aigües residuals al mar. Aquesta serà una solució provisional mentre no s'aborda la reparació de la infraestructura que recull les aigües residuals de Montgat i Badalona i les trasllada fins la depuradora de Sant Adrià. Aquest matí s'ha fet una reunió d'urgència de totes les administracions implicades presidida el conseller de Territori Josep Rull on també hi eren l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el de Sant Adrià, Joan Callau, a més de representas de l'AMB i l'ACA.

L'altra afectació del temporal són els danys al Pont del Petroli. L'alcaldessa de Badalona ha explicat que l'Ajuntament disposa d'una partida d'urgència per fer front als danys i que s'està a l'espera de l'informe tècnic que determini si els tracta només d'elements de la superfície del pont o bé si hi ha hagut també danys estructurals que podrien encarir i fer demorar els treballs de reparació.

D'altra banda al País Valencià, encara resten uns tres-cents habitatges sense subministrament de llum, segons les dades facilitades per Iberdrola a l'agència Efe. La majoria d'aquests clients se situen en llogarets i urbanitzacions que no estan habitades aquest dies, motiu pel qual l'empresa considera que el servei està pràcticament normalitzat a la zona. Les mateixes fonts han indicat que els alcaldes d'aquests nuclis de població han col·laborat amb els treballadors d'Iberdrola per a indicar-los la millor forma d'accés a les torres d'alta tensió que han sigut danyades o espatllades pel vent, la neu i la pluja. En els últims dies, l'empresa elèctrica ha instal·lat 50 grups electrògens per donar subministrament de forma provisional a les poblacions que s'han quedat sense llum i hui té previst instal·lar-ne altres quinze.

A la Catalunya nord no hi hagut estralls significatius, però sí grans quantitats de brossa a netejar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia