Successos

Estats Units

Els EUA condemnen un ‘marine' que va violar una col·lega en un hotel a Lloret

El soldat, que compleix trenta mesos de presó, demana que li estalviïn el judici a Girona, on s'enfronta a sis anys, per no ser jutjat dos cops pel mateix fet

El Tribunal Militar General dels Estats Units ha condemnat a una pena de trenta mesos de reclusió un marine de l'exèrcit dels Estats Units per la violació d'una companya també marine a l'habitació d'un hotel de Lloret de Mar on tots dos, destinats a una base d'Alemanya, s'allotjaven durant unes vacances a la Costa Brava. La justícia militar dels EUA s'ha aplicat al marge de la instrucció judicial oberta a Blanes i en aquests moments, la fiscalia ja ha presentat un escrit d'acusació en què demana que el soldat, Stephen Alan Abolt, sigui condemnat a sis anys de presó per un delicte d'abusos sexuals. Atès el doblament de judicis, la defensa d'Abolt a Girona, exercida pel bufet Monguilod, ha presentat un escrit a l'Audiència de Girona en què demana que s'anul·li el judici a contra Abolt per no vulnerar el seu dret a no ser jutjat dos cops pels mateixos fets (principi non bis in idem) La defensa demana que s'incorpori a la causa la sentència del tribunal militar dels Estats Units per comprovar que els fets pels quals Abolt ha estat condemnat allà després de declarar-se culpable tenen exactament el mateix relat fàctic que el que fa el fiscal en les seves conclusions.

Els fets es remunten al 23 de maig del 2015 a la matinada i l'escenari va ser l'habitació 301 de l 'hotel Maria del Mar, que Abolt compartia amb una companya també soldat. Segons l'escrit del fiscal, Abolt estava a l'habitació de l'hotel en companyia de la seva amiga i companya, la soldat Jenifer, que “estava inconscient” a causa de les begudes alcohòliques que havia ingerit. “El processat, amb ànim libidinós, es va posar a sobre de Jenifer, i va començar a penetrar-la per la vagina. En el transcurs de l'acte sexual, Jenifer va recuperar el coneixement i va demanar a l'acusat en nombroses ocasions que parés, però ell no li va fer cas i Jenifer no se'n va poder desempallegar per culpa del grau d'afectació que presentava pel consum d'alcohol.” D'aquesta manera explica el fiscal els fets.

La descripció del delicte que en fa el Tribunal Militar General és practicament igual i només li falten alguns detalls sobre l'escenari dels fets. “El soldat de primera classe Stephen A. Abolt de l'exèrcit dels Estats Units, a Lloret de Mar (Espanya) o a prop d'aquesta població, en data 23 de maig del 2015 o una data propera, va cometre un acte sexual contra la soldat de primera classe, va penetrar la vulva amb el penis quan el soldat Abolt sabia o havia de saber que la soldat de primera classe estava adormida o inconscient. I li va causar lesions corporals quan va penetrar la vulva amb el penis quan ella ja s'havia despertat i li deia “para” i “no”.

Davant del Tribunal Militar General dels Estats Units, el soldat Abolt, assistit per advocats de la seva confiança, es va declarar culpable. Després dels fets a l'habitació de l'hotel, la soldat Jenifer va explicar el cas als seus superiors, que també eren a Lloret, i aquests en van donar compte al Tribunal Militar dels Estats Units. Però la denúncia també es va tramitar per la jurisdicció judicial de Blanes i ara Abolt està pendent de judici i reclama que se l'exoneri perquè ja està pagant la seva culpa als Estats Units.

LA XIFRA

30
mesos
ha imposat el Tribunal Militar dels Estats Units al ‘marine' que va violar una companya

LA XIFRA

6
anys
de presó demana el fiscal que imposi al soldat l'Audiència de Girona

LA DATA

23.05.15
el soldat
Stephen Abolt va aprofitar que una companya ‘marine' estava inconscient per tenir-hi relacions sexuals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia