Successos

Tribunals

L'Audiència declara il·legal part de l'operació contra les falsificacions a la Jonquera

Anul·la tres de les set detencions perquè la policia no va informar els detinguts de quins fets concrets se'ls imputaven

Ordena que els retornin els 5.000 euros de fiança

L'Audiència de Girona ha declarat il·legal part de l'operació policial més gran que s'ha dut a terme fins ara a l'Estat per combatre els delictes contra la propietat industrial i el blanqueig de capital i que va tenir lloc el novembre passat a la Jonquera i el Pertús. L'alt tribunal gironí ha deixat sense efecte tres de les set detencions que es van efectuar, i ha donat la raó així a l'advocat dels arrestats, Joan Ramon Puig Pellicer, que va presentar un recurs contra les actuacions. L'Audiència considera que les detencions són il·legals perquè no s'han complert les formalitats establertes legalment. Concretament, perquè als detinguts tan sols se'ls va informar que eren investigats pels delictes contra la propietat industrial, blanqueig de capital i pertinença a organització criminal, però en canvi no se'ls va aclarir quins fets concrets se'ls imputaven. Això suposa que l'Audiència ha deixat sense efecte les mesures ordenades contra tres dels detinguts i ordena que se'ls retorni la fiança que van pagar (5.000 euros) i que tornin a disposar del passaport, que se'ls va requisar, i també deixa sense efecte l'obligatorietat de presentar-se cada quinze dies al jutjat. La decisió presa a favor d'aquests tres detinguts pot suposar que l'Audiència de Girona acabi resolent el mateix per a la resta de detinguts, un cop els seus advocats hagin presentat els recursos.

La gran operació que va fer la Policía Nacional contra la venda il·lícita de material falsificat va acabar amb el comís de 264.800 peces que van ser traslladades amb tràilers a un magatzem de l'Agència Tributària, amb 38 botigues precintades i amb un total de 71 detinguts, acusats de delictes contra la propietat industrial, blanqueig de capital i pertinença a grup criminal. La majoria de les detencions van ser només tècniques, de manera que als sospitosos se'ls citava a declarar per tandes a les comissaries de Figueres i la Jonquera i se'ls deixava en llibertat un cop se'ls havien llegit els drets i ells s'havien acollit al dret de no declarar. Només set dels arrestats van passar pels calabossos i posteriorment van ser conduïts davant del jutge. La investigació va començar fa uns tres anys i en aquests moments la causa ja acumula deu volums.

LES XIFRES

264.800
peces
de roba van ser comissades al novembre en l'operatiu conjunta entre la Policía Nacional i l'Agència Tributària.
7
dels detinguts
van passar pels calabossos i posteriorment van ser conduïts davant del jutge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia