Successos

Vuit anys de presó per a Miguelín per dos robatoris

Es va emportar un cotxe i diners d'un taller de Palafrugell, i va atracar una treballadora a Palamós

Acumula, des dels anys 80, un llarg historial delictiu

L'Audiència de Girona ha condemnat Miguel Rodríguez Nogales, àlies Miguelín, a vuit anys i un dia de presó i a complir 31 dies de treballs per a la comunitat. Es va fer famós als anys vuitanta per la seva afició a robar cotxes, quan era adolescent. L'home, que actualment té 47 anys, ha passat mitja vida entre reixes, entrant i sortint contínuament de la presó. Aquest cop, s'enfrontava a una pena d'onze anys i a pagar una multa de 1.440 euros per dos robatoris comesos a Palafrugell i a Palamós el juliol del 2016.

El cas estava assenyalat ahir a la secció 3a de l'Audiència de Girona. La fiscal i l'advocada de Rodríguez van arribar a un acord per rebaixar la pena inicial, tenint en compte que Miguelín va reconèixer els fets i que és toxicòman. Segons va explicar, “estava amb el mono” quan va protagonitzar els robatoris. El primer, el va perpetrar la nit del 13 al 14 de juliol del 2016 a Palafrugell. Va anar a un taller de cotxes del carrer Anselm Clavé, va escalar la paret i va rebentar una finestra per entrar a l'establiment, on va causar desperfectes per valor de 4.876,08 euros. El gros dels danys, els va ocasionar amb un tot terreny que va encastar contra la zona d'oficines per aconseguir forçar l'accés. De dins, va agafar 70 euros i, després, va pujar a un altre vehicle que hi havia al taller i va fugir (l'automòbil va ser recuperat el mateix dia).

Pels volts de les nou del matí, Miguelín va atracar una treballadora d'un pàrquing de Palamós. Va aparcar el cotxe que acabava de robar i va anar fins a la caseta on hi havia l'empleada. Va treure un tornavís, li va exigir la recaptació i la dona, atemorida, li va entregar 100 euros.

Basant-se en l'acord entre fiscalia i defensa, la presidenta del tribunal va condemnar Miguelín de viva veu. A més de la pena de presó i dels treballs en benefici de la comunitat, haurà d'indemnitzar amb 4.876 euros el propietari del taller i amb 100 euros l'amo del pàrquing.

A efectes de multireincidència, en el cas jutjat ahir, la fiscalia recollia fins a quatre condemnes per robatoris amb força, i això que tan sols resseguia un període de poc més de tres anys, entre el juliol del 2010 i l'abril del 2014. A més, el gener del 2013 va fugir de la presó de Figueres. Ell, i un company, van saltar des de la infermeria a un teulat i, des d'allà, es van despenjar fins al carrer amb uns llençols. Van estar evadits poc més de dues hores, ja que la policia els va localitzar a la rambla de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia