Successos

tribunals

revisió de sentència

Revisen l'absolució del policia jutjat pel suïcidi als calabossos de Girona

La família de Juan Pablo Torroija, que es va penjar a la cel·la quan estava detingut, va presentar recurs al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha celebrat aquesta setmana la vista pel recurs que va presentar Benet Salellas en representació de la família de Juan Pablo Torroija (l'argentí que el juliol del 2012 es va penjar als calabossos de la Policia Municipal de Girona) contra la sentència de l'Audiència de Girona que va absoldre Francisco J. Cruz Téllez, el policia responsable de la custòdia del detingut. L'acusació particular exercida per Benet Salellas en nom dels familiars de la víctima va demanar una pena de quatre anys de presó per homicidi imprudent i una indemnització de 200.000 euros. La sentència de l'Audiència de Girona dictada el maig del 2016 va atendre les tesis de la defensa, exercida per Carles Monguilod, i va resoldre que l'únic subjecte actiu del fet era el mateix Torroija perquè va ser ell qui, “voluntàriament i sense la intervenció de ningú més, es va llevar la vida”. Però en la mateixa sentència, el magistrat ponent va renyar l'acusat per haver donat una versió inversemblant dels fets quan va assegurar en el judici que no s'havia adonat que Torroija tenia un jersei lligat al coll i als barrots. Aquest qüestionament dels fets remarcats en la sentència va donar peu al recurs, que ara està pendent de resoldre el Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia