Successos

Reclamen penes d'entre quatre i sis anys de presó pel cas Tecnoparc

La fiscalia de Reus hauria presentat un escrit d'acusació al jutjat d'instrucció número 1 en el qual demana penes de presó d'entre quatre i sis anys per als investigats en el marc del cas Tecnoparc. Segons va avançar ahir el Diari de Tarragona, s'acusa Àngel Cunillera, Jordi Bergadà, Ramon Urgellès i Xavier Gómez dels delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics. A més de la seva entrada a la presó, la fiscalia també demanaria la inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic, en entendre que els acusats es van aprofitar de la seva posició en l'entramat de l'Ajuntament de Reus per cobrar unes factures presumptament irregulars.

D'acord amb aquest escrit, per Àngel Cunillera, que va ser president de l'empresa de capital mixt Tecnoparc, es demanarien sis anys de presó i una inhabilitació de deu anys, mentre que per a l'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus d'ERC, Jordi Bergadà, la pena sol·licitada seria de cinc anys i vuit mesos, amb una inhabilitació de nou anys i vuit mesos. Pel que fa a Ramon Urgellès, que representava la part privada de l'empresa dedicada a la investigació tecnològica, la fiscal reclamaria quatre anys i vuit mesos i una inhabilitació de vuit anys. Per últim, per l'exgerent de Tecnoparc, Xavier Gómez, la pena hauria de ser de cinc anys de presó i nou d'inhabilitació.

D'altra banda, la fiscalia establiria una responsabilitat civil solidària i conjunta de 115.000 euros, la quantitat que haurien cobrat de manera irregular Cunillera i Bergadà. En la interlocutòria, el ministeri públic consideraria que tots dos van utilitzar el seu lloc de feina per obtenir beneficis econòmics irregulars de l'empresa i que tant Urgellès com Gómez serien col·laboradors necessaris per validar les factures sense coneixement dels òrgans de la societat ni de la junta general. La fiscalia, a més, es refereix al fet que els estatuts de l'empresa impedien el cobrament d'un sou.

La sol·licitud d'obertura de judici oral per la fiscal és el pas necessari perquè el magistrat del jutjat número 1 de Reus fixi una data concreta. Ara Reus, quan era a l'oposició, va iniciar el cas amb una denúncia contra Cunillera i Bergadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia