Successos

Mantenen a la presó l'acusat d'una agressió amb una catana

L'Audiència de Girona ha resolt mantenir en presó provisional el noi de Blanes que la matinada del 13 d'agost de l'any passat va atacar el seu company de pis amb una catana i es va atrinxerar durant hores a l'habitatge. El tribunal ha desestimat la petició de la defensa i sosté que el detingut ha de continuar empresonat perquè existeix risc de fugida. L'Audiència recorda que, just després de l'atac, ja es va escapar pel teulat de l'habitatge per evitar que el detinguessin i determina que no es pot garantir que no s'escapoleixi de nou.

Tant l'acusat com la víctima, que era amic seu, vivien en un pis del carrer Extremadura. El processat, que acumula diversos antecedents, va atacar l'altre inquilí amb l'espasa i li va fer talls al cap i a altres parts del cos. La víctima va poder fugir del pis i, poca estona després, un veí se'l va trobar ensangonat al carrer. Va haver d'ingressar a l'hospital i va explicar a la policia qui era l'agressor. Quan els agents van anar al pis, però, el noi va negar-se a obrir-los i es va atrinxerar durant hores a dins.

Els Mossos i la policia local, després d'aconseguir un manament judicial, van accedir a la tarda a l'immoble, però l'agressor ja havia fugit pel teulat. El jutjat va emetre una ordre de crida i cerca contra ell, la policia el va detenir al novembre i el jutjat d'instrucció número 1 de Blanes el va enviar a presó. La defensa de l'arrestat, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, va recórrer la decisió a l'Audiència de Girona. L'advocat al·legava que el detingut té arrelament perquè té domicili conegut on conviu amb la seva dona i els seus fills. El tribunal, però, conclou que no és suficient per deixar-lo en llibertat.

Tot i això, la secció tercera sí que obre la porta a la tesi de la defensa que l'agressor no tingués intenció de matar la víctima. El mateix afectat va dir que l'agressor va desistir voluntàriament “quan es va adonar del que estava fent” i li va obrir la porta perquè pogués marxar del pis. En aquest sentit, la resolució recull que l'arrestat es podria acabar enfrontant a una acusació per un delicte de lesions amb instrument perillós en comptes d'un intent d'homicidi, cosa que implica una pena més baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia