Successos

Les pintures d'una ermita de Santpedor podrien ser del s. XIV

Les restes pictòriques que es van trobar a l'ermita de Sant Francesc de Santpedor l'any 2015 podrien ser de finals del segle XIV, segons una primera projecció dels especialistes que les estan avaluant.

Un cop fetes les primeres inspeccions des del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, que al seu moment van obligar a aturar temporalment els treballs de rehabilitació de l'ermita, ara un restaurador ha posat fil a l'agulla per fer-ne un informe tècnic. Es tracta de Pau Arroyo, que ahir al migdia va visitar l'indret amb l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, fet que li va permetre fer una primera projecció visual de l'estat de conservació de les pintures murals de la volta del presbiteri.

L'Ajuntament encarregarà ara un estudi que determini la importància i autenticitat de les pintures, així com el cost de restaurar-les, amb els ulls posats en la convocatòria del Departament de Cultura que s'obrirà properament i que permetria dur a terme aquests treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia