Successos

Pellicer nega cap aportació de Traiber a la campanya de CiU

L'alcalde de Reus qualifica de filtració “malintencionada” la informació que relaciona l'empresa amb aportacions al seu partit

Desmenteix cap tracte de favor de l'Ajuntament cap a Traiber, investigada pel cas Innova

“No hi ha cap fet probatori que demostri les declaracions del senyor Prat.” D'aquesta manera va reaccionar ahir l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, després de saber que el jutge del cas Innova investiga el possible finançament de l'empresa Traiber en la campanya electoral de CiU del 2011, a canvi de recuperar els contractes per compra de pròtesis amb els centres del Grup Sagessa. Pellicer va trobar “normal” fer una reunió amb un empresari, en aquest cas Luis Márquez, i va afirmar que no hi havia hagut cap intercanvi de favors entre l'un i l'altre, com així assegura en el sumari de la peça separada 4 el principal acusat del cas, Josep Prat. “La informació apareguda és una filtració interessada i intolerable, que qüestiona la feina dels que hem posat ordre a les societats municipals”, va dir el batlle.

“Trobo normal i necessari reunir-nos amb qualsevol empresa que té problemes”, va continuar Pellicer, que va remarcar que les reunions amb Márquez no eren habituals i que la feta després de les eleccions del 2011 s'havia produït per l'impagament de factures de l'Ajuntament de Reus cap als proveïdors, arran de la difícil situació econòmica. Preguntat pel fet que Sagessa va tornar a contractar Traiber després d'aquesta reunió, Pellicer va dir que havia estat una qüestió dels processos de contractació del grup sanitari, en funció de la legalitat pública.

Amb tot, cal recordar que el traumatòleg que havia de decidir la contractació va denunciar pressions davant del jutge i qui va ser director general de Sagessa, Joan Maria Benet, també va declarar davant del magistrat que notava l'exprimera tinenta d'alcalde, Teresa Gomis, pressionada des de dalt per haver de contractar Traiber.

D'altra banda, el batlle va assegurar que cap empresa havia finançat la campanya de CiU en les eleccions del 2011 i que tots els diners els havien aportat militants, membres de la llista i ell, en qualitat de candidat. Després d'aquesta trobada, el propietari de Traiber es va reunir amb el conseller d'Economia, Xavier Mena.

El batlle va dir que l'Ajuntament “mai deixarà de perseguir els responsables de les presumptes irregularitats” a Innova, en referència clara a Josep Prat.

“No ens sentim interpel·lats pels fets que han sortit a la llum i que afecten Convergència, i no el govern municipal", va dir la cap de l'executiva local d'ERC, Ester Alberich.

En una nota, la CUP no descartava incloure Pellicer en l'escrit d'acusació. “Som aquí per contradir les paraules de l'alcalde Carles Pellicer quan afirmava que Innova era història”, van afirmar l'exregidor David Vidal i l'actual portaveu, Marta Llorens.

Per la seva banda, el PSC va demanar una junta de portaveus urgent per tractar del tema.

LA FRASE

Trobo normal i necessari reunir-nos amb qualsevol empresa que té problemes
Carles Pellicer
alcalde de reus

LA XIFRA

4
És la peça separada
del cas Innova en què Prat va assegurar que Traiber havia contribuït a la campanya de CiU.

La instrucció del cas, paralitzada

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, no continuarà tirant endavant la investigació de la “macrocausa” Innova fins que no recuperi el jutge de reforç que va acabar l'1 de març passat, segons l'ACN. En una interlocutòria de dilluns passat, el jutge assegurava que aquesta situació li comporta una “paralització efectiva” del cas Innova, ja que ell ha d'ocupar-se “del 100% de treball que inunda el jutjat d'instrucció número 3 de Reus”. Aquesta paralització fa que el magistrat consideri adequat aixecar ara el secret d'actuacions de la peça separada número 1, que investiga la creació de l'empresa Shirota, per tal que les parts puguin sol·licitar les diligències d'instrucció i analitzar-les per poder preparar les seves estratègies de defensa i acusació.

En aquesta peça separada hi ha una trentena de persones investigades, entre les quals hi ha l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez i catorze regidors que integraven el govern tripartit del moment. També estan imputats Josep Prat, ex-director general d'Innova; Esther Ventura, ex-directora financera del hòlding d'empreses, i Natàlia Torrell, exsecretària d'Innova, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia