Successos

Continua la recerca dels pescadors desapareguts

El robot que hauria de poder arribar fins a ‘El Fairell' va començar a treballar ahir

Continuen les tasques de recerca dels dos pescadors desapareguts aquest dilluns a conseqüència de l'accident entre El Fairell i un mercant rus. Cada vegada són més els efectius que busquen els cossos dels mariners, que podrien estar enfonsats amb la seva embarcació. Des d'ahir al matí es disposa de l'ajuda d'un robot (ROV Comanche) que Salvament Marítim va traslladar per carretera des de la Corunya. Aquest és guiat pel vaixell Clara Campoamor, que va arribar de Cartagena dimarts a la nit. L'aparell, que tenia previst començar a treballar ahir el vespre, hauria de poder accedir fins a El Fairell, que és a 170 metres de profunditat. De fet, el robot pot baixar fins a 1.000 metres i disposa de sondes, càmeres fotogràfiques, sonars i braços articulats que li permeten dur a terme diverses maniobres i operacions. La seva instal·lació al vaixell havia de durar més de dotze hores.

Han passat gairebé tres dies fins que l'embarcació Campoamor i ROV Comanche s'han posat a treballar. Tot i així, la recerca es va tornar a posar en marxa ahir a primera hora del matí, a càrrec de l'embarcació Guardamar Calíope, de l'helicòpter Helimer 205 i de les llanxes de la Creu Roja Neptú i Mediterrània.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va acostar-se al port per veure in situ com anaven les tasques de recerca dels dos tripulants desapareguts. Colau ho va aprofitar per transmetre el seu suport i solidaritat a les famílies i companys dels mariners. A més, es va reunir amb l'equip de Salvament Marítim i amb la Confraria de Pescadors del Port de Barcelona. En declaracions posteriors va agrair “la ràpida reacció de tothom i la màxima coordinació”.

A hores d'ara continua la investigació sobre quines van ser les causes concretes de l'accident. La principal hipòtesi dels investigadors és que el mercant rus va xocar per l'esquerra amb el pesquer a causa d'un error de navegació. Ahir la Guàrdia Civil va interrogar els dos mariners supervivents, que van comparèixer com a testimonis a les dependències policials situades al port de Barcelona. Van poder salvar-se de l'abordatge del vaixell rus poc abans que destrossés el pesquer de la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia