Successos

Investiguen un advocat per estafa i intrusisme laboral

El lletrat, que està inhabilitat, continuava representant un client que havia de ser jutjat ahir

L'Audiència de Girona va posar els fets en coneixement dels jutjats per tal que se li prengui testimoni

L'Audiència de Girona ha ordenat investigar per un presumpte delicte d'estafa i un altre d'intrusisme professional l'advocat de Banyoles Jaume Pararols per haver exercit tot i estar inhabilitat. El lletrat continuava representant un dels tres acusats d'un judici que s'havia de celebrar ahir a la secció tercera per un cas de suposats desviaments irregulars de diners d'una companyia dedicada a la promoció immobiliària cap a cinc altres empreses. Segons va detallar el magistrat a l'inici de la sessió, Pararols –que no va fer acte de presència a la sala de vistes– va “fer creure” al seu client que el defensaria. Finalment el tribunal, atenent a la petició de la fiscal, va resoldre posar la situació en coneixement dels jutjats de Girona perquè obrin una investigació contra l'advocat i se li prengui declaració (no es descarta que el processin també per trencament de condemna).

Fonts del Col·legi d'Advocats de Girona van especificar a l'ACN que, tal com es va establir en una sentència, Pararols va quedar inhabilitat per exercir la seva professió durant dos anys (del 22 de març del 2016 al 21 de març del 2018). El lletrat va ser jutjat per una situació que es va produir el 16 de setembre del 2013. L'Audiència va sol·licitar en aquella ocasió que els jutjats de Girona l'investiguessin per si havia incorregut en un delicte d'obstrucció a la justícia. Pararols, que defensava un sicari que va intentar matar un forense de Blanes, no va comparèixer al judici al·legant que en tenia un altre per un cas d'alcoholèmia a la Bisbal. Des de l'Audiència es va considerar que el judici que tenia a la secció tercera era prioritari, tenint en compte que es tractava d'una causa amb presos, als quals en tan sols un mes vencia el temps de presó provisional.

El Col·legi d'Advocats de Girona també té oberts diversos expedients contra l'advocat. Aquests assumptes han quedat aturats mentre no pot exercir, si bé es reprendran de nou si, a partir del 21 de març de 2018, vol tornar a treballar d'advocat. Una de les accions que van donar més projecció pública a Jaume Pararols es remunta a l'any 2015, quan va aconseguir que el Tribunal Suprem admetés la primera demanda de paternitat contra el rei Joan Carles I.

Vista suspesa

El judici d'ahir es va suspendre i es va assenyalar per al 27 d'abril. La fiscalia demana 5 anys de presó per als tres acusats: Josep Molas Torrent, Montserrat Mola Martí i Emilio Ramos Nadal (Pararols constava com a advocat d'aquest darrer). El ministeri públic considera que els fets que presumptament van cometre són constitutius d'un delicte societari continuat i d'un delicte continuat d'apropiació indeguda. La fiscal manté que Ramos i Molas s'haurien aprofitat de la seva condició d'apoderats de Visual Premium SL per traspassar il·lícitament diners a cinc altres empreses en les quals també tenien participació, actuant de comú acord amb l'acusada. Es calcula que, del 2005 al 2009, van desviar 1.073.224 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia