Successos

Tribunals

Absolt un veí de Sils que va ser jutjat per fabricació de moneda

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha absolt un veí de Sils, Andrés Martín Blanco, que va ser jutjat com a presumpte autor d'un delicte de tinença de material específicament destinat a fabricar moneda falsa. Segons es recull en la sentència, la Policía Nacional va escorcollar el 25 de juliol del 2012 el garatge de l'home, on els agents van localitzar dues màquines de termoimpressió, una de les quals era d'una mida petita; cinc rotlles de pel·lícula transparent que contenien imatges d'hologrames de 20 euros; quatre rotlles de les mateixes característiques però amb hologrames de 50 euros, i un pot de tinta. En la resolució judicial, però, el tribunal assenyala que “no ha quedat provat amb la seguretat i la certesa que requereix tot procediment penal” que Martín tingués aquests efectes per a l'elaboració de moneda.

El judici pel cas es va fer el 21 de març. La fiscal demanava deu anys de presó per a l'acusat, defensat per l'advocat Joan Comas. La sala ha conclòs que el material que va ser intervingut a l'home no seria apte per fabricar bitllets falsos; que els diferents efectes estaven en estat d'abandó en una part d'un garatge comunitari que no estava tancada, i es dona veracitat a la versió que va donar l'investigat, que va sostenir que va comprar tot allò per imprimir material publicitari i samarretes on apareguessin bitllets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia