Successos

Tribunals

Traumatitzats per l'assassí

Les filles de la dona assassinada a Caldes continuen afectades per la mort de la mare i per haver presenciat el crim

La família de la víctima s'ensorra durant el judici i amenaça i escridassa l'ex-policia davant del tribunal

“Jo ja se el que haig de fer”va dir l'acusat tres dies abans que cometés el crim a Caldes de Malavella

El segon dia de judici contra Antonio Alcaraz Sencianes, l'acusat d'haver matat la cunyada i d'haver apunyalat l'esposa a Caldes de Malavella, ha servit per escoltar testimonis que un a un van relatar com l'ex-policia tenia amargats i traumatitzats familiars i amics abans i després del crim. És absurd valorar qui més i qui menys, però sense cap mena de dubte tots estarien d'acord que les filles de la víctima van ser qui van rebre un dels cops més forts. No només per la pèrdua de la seva mare d'una forma tant violenta, sinó també perquè van veure, quan tant sols tenien 6 i 10 anys, com el seu “tito” la degollava i apunyalava repetidament davant seu. Quatre anys després dels fets, que van tenir lloc el 28 de maig de 2013, les dues nenes continuen en estat de xoc. “La més gran va estar una bona temporada molt irascible, ha baixat el rendiment escolar fins el punt de necessitar reforç i des dels fets, mai més ha entrat al garatge on l'Antonio va matar a ganivetades la seva mare”, va assegurar ahir un dels familiars. “Si veuen una persona pel carrer calvo i gras com ell, els hi entra el pànic” i assegura que la petita algun cop “s'ha, literalment, cagat de por”. “Les nenes estan malament”, va dir tal qual l'àvia de les petites. “Pensin que va ser la gran qui em va trucar el dia dels fets i em va dir: ‘Iaia, vine, que l'Antonio està matant a la mama i a l'Isa”, va relatar la mare de la víctima. “Van amb por pel carrer, sembla que vegin el diable quan veuen algú semblant a ell”, diu. Compungida, l'àvia recorda com les nenes es pregunten: “perquè li han hagut de fer això a la mama, si era bona”. Una veïna que va cuidar de les nenes moments després del crim va explicar ahir durant el judici com elles esperançades deien: “si a la mama li posen sang es posarà bé”.

Durant la sessió es va posar de manifest la tensió i la ràbia que Antonio Alcaraz ha produït a la família i amics. Un d'ells és el germà de l'acusat i marit de la víctima, que abans de respondre a les preguntes va etzivar: “senyora jutgessa, no digui que és el meu germà, perquè ja no ho és, no en tinc de germà”.

“Sembles una ampolla de butà”

L'home, a banda de relatar com les nenes continuen tenint malsons, que encara ara els costa dormir soles i que estan sota tractament psicològic, també va explicar com Antonio culpava a Dolors –la víctima– que la seva dona es volgués separar d'ell. “És que tenia un tracta dominant sobre ella”, va relatar una de les amigues de la dona de l'acusat, “no li deixava fer el que volia”. “Sembles una ampolla de butà, li va dir un dia”, assegura. “La tenia ben martiritzada, fins el punt que ella un dia va demanar ajuda després que ell va començar a trencar-ho tot per casa i tirar coses per la finestra”, va afirmar. Aquest episodi va ser relatat també per una altra amiga de la dona d'Alcaraz, que va explicar com l'ex-policia enfurismat li va advertir: “jo ja se el que haig de fer”. Tres dies després d'aquelles paraules, Antonio Alcaraz matava la cunyada i apunyalava la seva dona a Caldes de Malavella.

L'últim en declarar ahir va ser el pare de la víctima, que no es va poder contenir la ràbia i el dolor que du acumulat i va començar a escridassar i amenaçar l'acusat: “et mataré, o jo o algú de la meva família ho farà; dia o altres irem a per tu”. Uns crits que van ser secundats per altres familiars que hi havia al judici i que fins i tot algú d'ells va passar de les paraules a les mans quan va colpejar lleument l'espatlla de l'acusat. Els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir i la magistrada presidenta va demanar el desallotjament de la sala.

El judici continua avui i és previst que s'acabi divendres. Per aquests fets el fiscal demana 43 anys de presó per a l'acusat.

6 i 10
anys
tenien les filles de la víctima en el moment que van presenciar com el seu tiet matava a ganivetades la seva mare i apunyalava la seva tieta al garatge de casa seva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia