Successos

policial

detenció per amenaces

L'exalcalde, sorprès armat al pàrquing de qui va assetjar

Els Mossos enxampen Bernat Graupera amb dos ganivets i un esprai de pebre a tocar de casa del funcionari que el va denunciar

L'exbatlle diu que estava “investigant el patrimoni” de l'empleat

Els Mossos d'Esquadra van enxampar dilluns l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera, amb dos ganivets i un esprai de pebre a l'aparcament d'un treballador de l'Ajuntament a qui havia fet assetjament laboral. Els fets van passar al carrer Sardenya de Barcelona, on viu l'empleat municipal. Després de deixar estacionat el cotxe i mentre sortia del pàrquing, es va encreuar amb un home que es tapava la cara amb un tapaboques i la caputxa de la jaqueta. A més, l'individu no deixava de donar-li l'esquena perquè no fos reconegut.

Davant el que li va semblar una actitud sospitosa, va decidir baixar-hi de nou uns instants després, quan es va adonar que s'havia deixat un abric a l'interior del vehicle, però aleshores ja no hi havia rastre de ningú. El que no sabia el treballador de l'Ajuntament és que, a banda d'ell, d'altres usuaris també l'havien vist i havien alertat els Mossos d'Esquadra de la presència del desconegut. Un cop fora, va veure que els agents havien retingut l'home i llavors, sense que res li tapés la cara, va descobrir que es tractava de l'exalcalde llavanerenc. Fruit d'aquesta situació, els mossos van procedir a identificar-lo; a més, li van trobar que a la motxilla hi duia dos ganivets i un esprai de pebre d'autoprotecció. Bernat Graupera va negar ahir que volgués atacar ningú i va assegurar que les intencions eren unes altres. Per compte propi volia “investigar el patrimoni de l'empleat” amb l'objectiu de demostrar que s'hauria enriquit amb una operació urbanística del poble quan era cap del servei. “Va ser un error portar ganivets i un esprai, però no vaig fer mal a ningú ni vaig malmetre res”, va assegurar Graupera, que malgrat tot no va quedar detingut i ara està en espera de ser cridat a declarar pel jutjat.

Els mossos, però, van convidar el funcionari a denunciar el que havia passat i aquest es va dirigir a la comissaria per fer-ho. Entre altres episodis, va relatar que fa tres anys ja s'havia trobat fins a dues vegades les rodes del seu vehicle punxades. L'enfrontament entre tots dos s'arrossega des del 2007, quan Graupera va accedir a l'alcaldia de Llavaneres per primer cop. Una mala relació que va arribar a l'extrem que, el 2014, un jutge de Mataró va condemnar el ja llavors exbatlle per assetjament laboral. La sentència deixava clar que Graupera havia apartat l'empleat amb voluntat de “degradar-lo moralment” i que la decisió havia estat injustificada amb l'únic objectiu “d'humiliar-lo”. A més, va ser condemnat a pagar una indemnització, se'l va inhabilitar un any per exercir càrrecs públics i se li va imposar tretze mesos de presó, que no va complir perquè no tenia antecedents penals.

Es dona la circumstància que ara s'ha obert judici oral contra Bernat Graupera per un altre cas que també té a veure amb el mateix treballador. Se l'acusa d'obstrucció a la justícia per, presumptament, haver pressionat i amenaçat el funcionari perquè retirés la denúncia que va acabar amb la condemna del 2014. La instrucció ja està tancada i ara s'ha establert el termini perquè les parts presentin els seus escrits.

LA FRASE

Va ser un error portar els ganivets i l'esprai, però no vaig fer mal a ningú ni vaig malmetre res
Bernat Graupera
exalcalde de llavaneres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia