Successos

Afronta sis anys de presó per un robatori en una autocaravana

El ministeri fiscal demana una pena de sis anys de presó per a Caius Alexandru Cristea, un jove que va cometre presumptament un robatori en una autocaravana que estava estacionada a l'Estartit. El noi té actualment 25 anys, és originari de Romania i es trobava en situació administrativa regular a l'Estat espanyol. Els fets que se li atribueixen van tenir lloc entre les onze del matí i les set de la tarda del 15 d'agost del 2016. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el vehicle que va resultar afectat estava aparcat a les proximitats del carrer Tulipa de la urbanització Els Griells-la Platera. L'acusat hauria violentat una de les finestres de la caravana, que era de la marca Peugeot i tenia matrícula francesa. Es desconeix si va actuar sol o amb companyia d'altres persones que no han pogut ser identificades.

El vehicle on el detingut hauria accedit era utilitzat per la seva propietària com el seu habitatge habitual. De l'interior va sostreure un ordinador portàtil de la marca Siemens, una tauleta electrònica, documentació personal de la perjudicada i 100 euros en efectiu. Va fugir després de la zona i tant els diners com els aparells electrònics que van desaparèixer no han pogut ser recuperats. L'autocaravana va patir danys que els pèrits han taxat en 85 euros i es calcula que el valor total dels efectes que l'acusat es va apropiar puja a 461,60 euros.

L'investigat va ser arrestat el 29 de setembre del 2016 i des del dia següent es troba ingressat a la presó provisionalment. La fiscalia considera que els fets són constitutius d'un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili, amb l'agreujant de reincidència. El judici es preveu que se celebri el 15 de maig a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

Al processat li consten tres penes anteriors. El jutjat penal número 1 de la capital gironina el va condemnar el 6 de maig del 2013 a dos anys de presó per un robatori amb força en casa habitada. El 7 de juliol de l'any següent, la secció quarta de l'Audiència li va imposar un any i mig de presó pel mateix tipus de delicte i, finalment, el jutjat penal 5 el va condemnar el 9 d'octubre del 2015 a dos anys de presó per un altre robatori amb força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia