Successos

Setge al procés sobiranista

Cremen un tòtem sobre el procés, a Riudarenes

La secció local de l'Assemblea Nacional l'arreglarà perquè llueixi per Sant Jordi

Informació sobre projectes que l'Estat espanyol ha deixat mal acabats o a mig fer a Catalunya, promeses incomplertes, mancances com ara la falta de beques a estudiants, imatges de denúncia de personatges públics involucrats en casos de corrupció i lemes a favor de la república catalana. Són diversos dels missatges que s'exhibien en un dels dos tòtems de la secció local de Riudarenes de l'Assemblea Nacional Catalana. En aquestes estructures de ferro, els membres de l'entitat sobiranista hi pengen principalment aspectes relacionats amb el procés cap a la independència. Ahir al matí, però, es van trobar amb una desagradable sorpresa. Diversos components de l'Assemblea Nacional Catalana de la població havien quedat per ultimar detalls de cara a la diada d'avui de Sant Jordi quan van descobrir que una d'aquestes estructures havia estat objecte d'una bretolada. Uns desconeguts van calar foc de manera intencionada al tòtem que hi ha en un dels espais públics propers a l'ambulatori. Se'n veia l'esquelet metàl·lic, després que la roba que el cobria quedés calcinada. La tela havia estat pintada de blanc i hi havia escrit al damunt frases com ara “Treballem per millorar i “Fer net”, i també hi havia penjades les imatges anteriorment descrites. El que no va resultar afectat va ser el tòtem que hi ha al carrer Girona, a poca distància de la seu de l'agrupació.

Malgrat l'episodi, els membres de l'organització el van “tornar a vestir” per deixar-lo totalment llest i com nou per a avui. “Són dues estructures que fan molt d'efecte i per a aquest Sant Jordi lluiran banderoles de colors, amb el sí sobreimprès.” Una de les integrants de l'entitat, a més, va redactar unes paraules dirigides a l'autor o als autors dels fets, perquè “els facin reflexionar una mica”. L'escrit, que també s'exposarà en aquesta infraestructura, diu el següent: “Teniu clar que actes com aquest us afavoreixen d'alguna manera? Si no voleu la independència, no seria millor que gastéssiu les vostres energies buscant arguments per convèncer els catalans dels avantatges que tenim a Catalunya de ser espanyols? Penseu-ho serenament i actueu en conseqüència.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia