Successos

Municipal

Desapareixen a Olot prop de cent contenidors d'orgànica

És una situació que es va començar a detectar fa uns mesos

Els robatoris es van iniciar a la zona del vial Sant Jordi i a les Bisaroques, i es van estendre a altres punts com el Pla de Dalt

Una singular problemàtica està tenint lloc a Olot, on han desaparegut al voltant d'un centenar de contenidors de matèria orgànica. Aquesta situació va començar uns mesos enrere i, de moment, es manté oberta la investigació policial per intentar identificar els autors d'aquesta onada de robatoris i saber per a quina finalitat es dediquen a sostreure'ls. Una de les zones de la ciutat on inicialment es va detectar que s'havien produït aquests fets va ser al vial Sant Jordi i a les Bisaroques. El degoteig de casos, però, no es va aturar ni circumscriure únicament a aquest sector, sinó que es va anar estenent posteriorment a altres indrets de la capital garrotxina, com ara el barri del Pla de Dalt. Es tracta d'uns contenidors de plàstic dur, de color marró, els quals tenen rodes i, com que són de dimensions més aviat petites, són relativament fàcils de transportar. A l'interior, els veïns hi dipositen les bosses amb els residus de fracció orgànica, com restes de menjar, de la cuina i de jardineria.

En alguns dels casos es va donar la circumstància que, en comprovar-se que el contenidor no estava al punt de la via pública on teòricament havia d'estar col·locat, se n'hi va posar un altre (que, en ocasions, va desaparèixer novament). La Policia Local d'Olot s'encarrega de la investigació d'aquest misteriós i inusual assumpte. Des del cos de seguretat municipal es va muntar un operatiu específic amb serveis de vigilància i tots els efectius n'estan al corrent. Els agents estan informats sobretot perquè, durant les rondes de patrullatge, estiguin atents per la possibilitat d'atrapar in fraganti el responsable o responsables dels robatoris, en el moment que carreguen probablement els contenidors en alguna furgoneta per endur-se'ls. Les gestions policials per treure l'entrellat, doncs, es mantenen en peu. I és que, a més d'intentar localitzar els lladres, es vol conèixer quin és el destí que donen als contenidors o bé si el seu interès és més aviat per les deixalles que contenen. La matèria orgànica, entre d'altres, es pot tractar per fer compost, que després s'utilitza en ocasions com a adob.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia