Successos

trànsit

conducció temerària

Detecten un conductor circulant en direcció contrària per la C-31

Diversos usuaris de la via s'hi van creuar dissabte a la matinada, a l'altura de Platja d'Aro

Els testimonis van donar l'alerta al telèfon d'emergències 112

Nou episodi de circulació temerària al volant. Dissabte passat diversos usuaris de l'autovia C-31 van viure un ensurt en creuar-se amb un conductor que anava en direcció contrària. Segons va relatar un testimoni a aquest diari, dos companys seus i ell se'l van topar a la una de la matinada al Baix Empordà. En aquell moment aquests tres amics tornaven a casa amb el mateix vehicle. De sobte, mentre estaven entre els punts quilomètrics 313 i 314 de la carretera (a prop de la zona on hi ha el parc aquàtic Aquadiver), els va venir de cara un altre automòbil. A més del perill que suposava que ocupés un dels carrils que no li pertocava, els va estranyar el fet que “no anava precisament a poc a poc”. Aquest episodi el va protagonitzar en un tram que està desdoblat (hi ha dos carrils per banda). El conductor que anava correctament es dirigia a Girona i, en el seu cas, circulava per la dreta, pel carril més pròxim al voral. La persona que anava en contra direcció, en canvi, va creuar-los pel carril que els quedava just al costat esquerre (és a dir, que circulava en sentit Palamós).

Davant la sorpresa, el xòfer que estava en companyia dels amics va frenar bruscament i un dels ocupants va trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112 per alertar del succés. Van explicar el cas a la persona que els va atendre, que els va informar que estaven al corrent de la situació, ja que també havien donat l'avís altres usuaris de la via. De moment ahir, però, no hi havia constància que la policia l'hagués localitzat.

Al setembre del 2016 va tenir un ressò important per les xarxes socials un vídeo en què s'observava un cotxe que circulava pel tram final de l'autovia C-31 entre Mont-ras i la rotonda de Llofriu pel sentit contrari de la carretera. Un jove de Begur que anava d'acompanyant en una motocicleta va enregistrar amb un telèfon mòbil l'escena, i els Mossos d'Esquadra en van identificar el conductor. L'home, de 80 anys, és de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell. La policia li va obrir diligències per un delicte contra la seguretat del trànsit. En la filmació, es veia un Seat Toledo blanc ocupat per un home sol i aparentment tranquil, amb una armilla reflectora penjada al seient del copilot. Duia els intermitents activats i, malgrat que es va creuar amb una quinzena de conductors que li van fer llums i senyals amb el clàxon, no es va adonar de la situació.

Va circular en direcció contrària entre el punt quilomètric 329 i el 333,5. Els agents el van identificar, si bé abans que el localitzessin, ell es va presentar voluntàriament a la comissaria de Palafrugell i va reconèixer que es va confondre d'entrada en el moment d'accedir a la carretera. També entre els precedents, el 2010 va ser detingut un ciutadà sota els efectes de l'alcohol que havia conduït 26 km en direcció contrària per la C-35, entre Vidreres i Llagostera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia