Successos

Mor un ramader de Sant Hilari envestit per un toro, a Lugo

L'accident es va produir a la granja que el noi tenia a la localitat gallega de Cospeito, on feia uns anys que vivia

Un colpidor succés va tenir lloc dijous de la setmana passada, quan un ramader originari de Sant Hilari Sacalm, Joan Daniel Pagespetit Álvarez, de 31 anys, va morir en ser envestit per un toro a Lugo. Els fets es van desencadenar en un dels estables de la granja que la víctima tenia a Muimenta, al terme municipal de Cospeito. El noi s'havia traslladat a viure a Galícia feia uns set anys amb l'objectiu de dedicar-se a la ramaderia, un ofici que l'apassionava des que era petit. El 20 d'abril al migdia, mentre el jove era a l'estable traient els vedells per a la pastura, l'únic toro que hi havia a la granja el va envestir per darrere i el va encastar contra una paret.

Segons va informar La Voz de Galicia, un veí va sentir els crits i va avisar ràpidament els pares del noi, que estaven netejant un altre estable del costat. Aquest testimoni va relatar que, mentre passava per allí davant, va escoltar una veu apagada, que requeria auxili. L'home es va aturar i va sentir que la víctima li demanava que anés a cridar els seus pares. L'home va entrar aleshores a l'estable i va trobar el jove estirat a terra i ferit, si bé malgrat les greus lesions encara estava conscient. El veí va marxar corrent, va anar a buscar els progenitors i van trucar immediatament als serveis d'emergències. Calculen que els primers metges van tardar una mitja hora i l'ambulància, uns 60 minuts. El pare de la víctima, Joan Pagespetit, lamenta la tardança, considera que és inadmissible i va manifestar la voluntat de denunciar-ho: “Vaig veure com agonitzava i moria, amb el cap clar i mal atès.”

Els pares de Joan Daniel passaven llargs períodes a Galícia, d'on és originària la família materna. Aquestes estades es van incrementar fa sis anys, perquè el seu fill tingués més companyia. En un principi el noi s'havia establert amb l'àvia materna, que residia a Torés, a la muntanya de Lugo. El pare va explicar al diari gallec que van decidir deixar la muntanya i establir-se a Cospeito per les instal·lacions: “El terreny era més pla i la terra, més fàcil de treballar. Vam buscar una nau gran i vam acabar amb trenta caps de bestiar.” A més, la víctima tenia en tràmits la compra d'una altra granja amb quaranta vaques.

Després que li practiquessin l'autòpsia, el cos de la víctima va ser traslladat divendres a Sant Hilari Sacalm, on ahir al migdia es va celebrar una cerimònia d'acomiadament a la parròquia del poble.

LA DATA

20.4.2017
Els fets
van tenir lloc pels volts de les dotze del migdia en un estable propietat de la víctima, que tenia 31 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia