Successos

Seguretat

“Carència crònica” d'efectius de la Policía Nacional

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, assegura que ja han posat fil a l'agulla per solucionar les mancances

La plantilla d'agents es troba al 70% i falten entre 25 i 30 administratius

La Policía Nacional denuncia la “carència crònica d'efectius” a les comarques gironines. El comissari Francisco Pamplona va aprofitar ahir la presència del delegat del govern espanyol, Enric Millo, a l'acte de commemoració de l'aniversari del cos per demanar, un cop més, un increment de plantilla. La manca de personal afecta totes les “escales” del cos a les comarques gironines. Falten inspectors i inspectors en cap, sotsinspectors i, també, agents. La plantilla a la demarcació és d'uns 400 policies i actualment només hi ha coberts el 70% dels llocs de treball.

Segons Pamplona, aquesta situació es “pal·liarà” relativament aviat perquè han sortit a oferta pública gairebé 3.000 places. “El que passa és que entre el període de formació a l'escola i les pràctiques, encara trigaran quasi un any a incorporar-se; mentrestant ens arreglem amb el que tenim per donar compliment a la nostra feina”, va afirmar el comissari.

Un altre dels problemes “crònics” no està relacionat amb els agents, sinó amb els personal administratiu. “Hi ha carència crònica de personal dels cossos generals, que són els encarregats de la tramitació de documents d'identitat i passaports”, explica Pamplona. Aquesta situació ha obligat a “prioritzar” i destinar agents a cobrir aquesta feina perquè, ressalta el comissari, és un servei que no poden deixar de donar a la ciutadania. “Les autoritats polítiques coneixen aquesta casuística i està en vies de solució poder ampliar les plantilles”, va concretar Pamplona. En la mateixa línia, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va afirmar que estan treballant des de fa temps per incrementar plantilles i que els resultats es notaran en els “propers mesos”.

Millo no va posar dades sobre la taula perquè abans s'ha de ratificar pel Consell de Ministres. Tot i això, ressalta que el pla que estan elaborant servirà per augmentar recursos humans i també tècnics. “Farem una inversió important en un pla de modernització de l'administració de l'Estat a la perifèria i jo estic molt implicat perquè es faci a Catalunya”, va concloure.

El delegat espanyol va presidir ahir, dimecres, a Girona l'acte de commemoració del 193è aniversari de la creació de la policia estatal. Durant l'esdeveniment, van entregar diplomes als agents jubilats, un dels quals el va recollir la vídua d'un inspector en cap que va morir abans de poder-lo rebre.

LA XIFRA

400
agents
de la Policía Nacional hi ha actualment desplegats a les comarques gironines

LES FRASES

Farem una inversió important en un pla de modernització de l'administració de l'Estat a la perifèria
Enric Millo
delegat del govern espanyol
Hi ha carència de personal encarregat de la tramitació de documents d'identitat i passaports
Francisco Pamplona
comissari


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia