Successos

tribunals

sentència

El ‘marine' que va violar una col·lega a Lloret evita una altra condemna

La fiscal retira l'acusació perquè ja va ser jutjat per un tribunal militar

Va ser sentenciat a trenta mesos de presó i a l'expulsió de l'exèrcit amb deshonor

L'exsoldat nord-americà Stephen Alan Abolt no ha arribat ni a asseure's al banc dels acusats de l'Audiència de Girona per haver violat una soldat en un hotel de Lloret de Mar. El sospitós s'enfrontava a una pena de sis anys de presó per un delicte d'abús sexual, però ahir la fiscalia va retirar l'acusació entenent que el Tribunal Militar General dels Estats Units ja el va jutjar i condemnar a dos anys i mig de reclusió pels mateixos fets. Així doncs, la fiscalia ha accedit a la petició que havia presentat l'advocat Carles Monguilod perquè Abolt no fos jutjat i condemnat dos cops pels mateixos fets. “Havíem demanat que s'anul·lés el judici contra Abolt perquè no es vulnerés el seu dret a no ser jutjat dos cops, és per això que l'acusació pública ha aplicat el principi de non bis in idem”, va remarcar ahir el lletrat de la defensa.

Els fets es remunten al 23 de maig del 2015 a la matinada i l'escenari va ser l'habitació 301 de l 'hotel Maria del Mar, que Abolt compartia amb una companya també soldat. Abolt era a l'habitació de l'hotel en companyia de la seva amiga i companya, la soldat Jenifer, que estava inconscient a causa de les begudes alcohòliques que havia ingerit. Llavors, el processat es va posar a sobre de Jenifer i va començar a penetrar-la per la vagina. En el transcurs de l'acte sexual, Jenifer va recuperar el coneixement i va demanar a l'acusat en nombroses ocasions que parés, però ell no li va fer cas i Jenifer no se'n va poder desempallegar per culpa del grau d'afectació que presentava pel consum d'alcohol.

Davant del Tribunal Militar General dels Estats Units, el soldat Abolt, assistit per advocats de la seva confiança, es va declarar culpable. Després dels fets a l'habitació de l'hotel, la soldat Jenifer va explicar el cas als seus superiors, que també eren a Lloret, i aquests en van informar el Tribunal Militar dels Estats Units. Però la denúncia també es va tramitar per la jurisdicció judicial de Blanes. Abolt estava pendent de judici, que en principi s'havia de celebrar ahir, però tant la fiscal con Monguilod van demanar al tribunal que l'exoneri perquè ja està pagant la seva culpa als EUA.

LA FRASE

S'entén que el tribunal dels Estats Units preval perquè ha dictat sentència abans
Carles Monguilod
advocat de l'acusat

LA DATA

23.05.15
és el dia
que Stephen Alan Abolt va violar una companya soldat en un hotel de Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia