Successos

tribunals

sentència absolutòria

Andrighetto és absolt d'haver estafat uns empresaris

L'homicida, que va matar la dona a trets a casa seva a Girona, s'enfrontava a una pena de quatre anys de presó

L'empresari Bernard Andrighetto, que el març del 2015 va ser condemnat a gairebé dinou anys de presó per haver assassinat a trets la seva dona a Girona, ha sortit absolt, aquest cop, d'un cas d'estafa per haver entabanat uns empresaris grecs. Segons assenyalava la fiscal, els fets van ocórrer a finals de maig i principis de juny del 2010, quan l'acusat va adquirir roba i parament de la llar per a les seves botigues Futurmon i Splaff. Va pagar la mercaderia amb pagarés que, segons la fiscal i l'acusació particular, no tenien fons per fer front a una despesa econòmica de poc més de 60.000 euros. Per aquests fets la fiscal demanava una pena de quatre anys de presó per a Andrighetto en el judici que es va fer el 6 d'abril passat.

Però ara l'Audiència ha sentenciat que Andrighetto és innocent. De fet, en l'escrit de la sentència, l'alt tribunal sosté que l'empresari no va actuar amb intenció “d'enriquir-se de manera il·lícita”. Que tot va ser fruit dels greus problemes econòmics que passava i, per tant, l'empresari tenia una causa justificada per no poder pagar. “Existeix una causa lícita, per més que desafortunada, que justifica l'impagament i és el fet que els bancs tallessin el finançament a les empreses de l'acusat, un fet que va portar-lo finalment a presentar la sol·licitud del concurs de creditors”, recull la sentència.

Assistit pel seu advocat, Manel Mir, Andrighetto va declarar durant el judici en aquesta línia: “No vaig estafar a ningú.” “En el moment de signar els pagarés tenia diners, però poc després el banc em va bloquejar el compte”, va assegurar. “Vaig fer el màxim, vaig pagar de la meva pròpia butxaca tot allò que vaig poder, i després la resta va fer fallida”, va concloure.

LA FRASE

Vaig fer el màxim, vaig pagar de la meva pròpia butxaca tot allò que vaig poder, i després la resta va fer fallida
Bernard Andrighetto


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia