Successos

Societat

Els burros es queden a casa

L'amo dels quatre burros que pasturen en uns terrenys municipals de Montjuïc lluita perquè en Platero i la seva família es puguin quedar als seus terrenys

L'Ajuntament, instat per un veí, ha fet un requeriment a l'amo dels quatre burros (el mascle Platero, la femella Perica i els fills Platerín i Perico) que pasturen al barri residencial de Montjuïc, a Girona, perquè desallotgi els terrenys de zona verda d'ús public municipals ocupats durant anys pels animals, uns burros africans, que hi tenien una barraca. Francisco Montes Moreno, l'amo dels burros, ja ha acatat l'ordre municipal pel que fa a la barraca, tot i que vol deixar clar que el sostre no era d'uralita tòxica, com va denunciar el veí amb qui manté continus litigis (Albert de Quintana de Ocón), sinó que era una coberta innòcua de fustes, planxes de ferro i lona. La barraca ja està retirada, però una altra cosa són en Platero i la seva regàlia. Montes s'ha ocupat de registrar-los als serveis de Ramaderia de la Generalitat per poder-los mantenir a casa seva. Admet que els animals al final hauran d'abandonar la zona de pastura municipal, però la seva intenció és replegar-los dins de la parcel·la de la seva propietat, on també disposaran de quadra per passar la nit. Montes lamenta, però, que els animals perdran espai per córrer i assegura que, d'altra banda, feien una bona tasca de neteja en els terrenys municipals; una neteja que, a partir d'ara, haurà d'assumir l'Ajuntament, i, segons diu, tindrà dificultats perquè la via de pas és a través de casa seva. Montes destaca que els burros són uns animals molt mansos i que sovint famílies amb nens anaven a veure els animals i amanyagar-los.

El regidor Joan Alcalà, que ha visitat els terrenys municipals ocupats pels burros, coincideix amb l'amo dels animals que els burros mantenien el terreny net, però remarca que en aplicació de la normativa a l'Ajuntament li pertoca la recuperació dels terrenys municipals d'ús públic. L'Ajuntament, però, ha encarregat un estudi topogràfic per delimitar exactament els límits dels terrenys municipals, els de Francisco Montes i els de Quintana, ja que els dos veïns en litigi no es posaven d'acord sobre les delimitacions.

Els burros no són l'únic element discordant entre Montes i el propietari de la finca veïna que ha requerit el desallotjament dels animals. Albert de Quintana, que ha construït la casa en uns terrenys que anteriorment Montes també ocupava, també reclama que es retiri una antena de radioaficionat que, exposa, pot suposar un risc per a la salut, i que també ocasiona un deteriorament visual i mediambiental. Però Montes manté que no la retirarà de cap manera perquè ell té la corresponent llicència i encara es planteja posar més antenes. Els murs de les respectives cases (la de Montes, construïda a mà als anys 60 del segle passat, i el modern xalet de Quintana) també són punts de litigi. Fonts municipals aposten per la via de la mediació per intentar pacificar les relacions entre els dos veïns que, de moment, mantenen posicions molt distanciades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia