Successos

Societat

Uns mossos assisteixen un part a la carretera, a Llofriu

Dos agents van ser els primers a arribar al lloc i van ajudar la mare amb el nadó

La criatura es troba en perfecte estat

La Faiza va començar a sentir algunes contraccions quan era a casa i va demanar al seu home, en Baghdad, que anessin cap a l'hospital perquè s'estava posant de part. De camí cap a Palamós, la situació es va accelerar i va dir al seu home que parés el vehicle perquè notava que el nen ja sortia. Ell, espantat, va trucar al 112, va relatar la situació i va comunicar que s'aturava a Llofriu. “Vaig intentar buscar un pàrquing i aturar-me per ajudar-la, perquè el bebè ja sortia”, recorda. Era un quart de cinc de la matinada del 24 d'abril i gairebé no passava ningú per la carretera. Paral·lelament, dos agents dels Mossos d'Esquadra que estaven a punt d'acabar el torn, la Noelia i en Fernando, van rebre l'alerta per l'emissora mentre eren a la comissaria de la Bisbal. “Pensava que era com en d'altres situacions que t'avisen però que, quan hi arribes, o bé ja hi és l'ambulància o la mare encara no ha parit”, explica ella.

La seva sorpresa va ser quan van arribar a Llofriu i es van trobar la furgoneta del matrimoni al voral amb quatre intermitents. El primer que van fer va ser preguntar a l'home com estava la situació. “Em va dir que el nen ja havia nascut, no ens ho podíem creure”, afirma la Noelia. A partir d'aquí, la prioritat dels agents va ser assistir la mare i el fill per comprovar que es trobessin bé. Mentre en Fernando tranquil·litzava el pare i controlava el trànsit, la Noelia va atendre la mare. Estava amb el cap al seient del pilot i les cames cap al seient del copilot i, quan va aixecar la manta que li cobria les cames, va veure un cordó umbilical. “Va ser llavors quan em vaig dir: «L'ha tingut de veritat!»”, relata emocionada.

“Va ser una campiona”

El nen no es movia ni plorava i l'agent li va comprovar les constants vitals. “Li vaig agafar la mà, que la tenia molt freda, i de seguida me la va estrènyer.” A partir d'aquí, va comunicar per l'emissora que tots dos estaven bé, però que calia agilitar l'ambulància perquè el nen ja era fora i encara penjava del cordó umbilical. La Noelia va agafar el bebè i el va col·locar sobre el pit de la mare. Fins que no va arribar l'ambulància, totes dues van estar agafades de la mà. “Va ser molt valenta, tota una campiona i per a mi admirable”, hi afegeix.

Els dos agents van quedar molt impressionats: “Feia una setmana que fèiem el torn de nit i va ser el colofó final d'una setmana magnífica de feina”, manifesta la Noelia, que admet que aquesta és l'experiència “més emocionant i meravellosa” que li ha passat des que està de servei. Ahir, els dos mossos van visitar la família a casa seva, a Ullà. Els van rebre amb pastes casolanes i te amb menta, típic del Marroc, país d'on és originària la família. El matrimoni té dos fills més, una nena de 6 anys i un nen de 4. L'arribada del germà petit, en Monaim, ha estat una festa. Ahir la criatura, que es troba en perfecte estat de salut, va ser el protagonista de totes les mirades i carícies. “Quan patrullem per aquí, passarem a veure-us”, els van dir els agents. “Veniu quan vulgueu, aquesta és casa vostra”, els va respondre el matrimoni mentre els acomiadava.

LA FRASE

Aquesta ha sigut l'experiència més emocionant i meravellosa que m'ha passat mai de servei
mossa d'esquadra de la comissaria de la bisbal d'empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia