Successos

tribunals

judici per gravar als lavabos

El PP suspèn l'edil Borrego, sospitós d'haver gravat un usuari del WC de l'estació

El partit també anuncia que el seu comitè de drets i garanties obrirà un expedient informatiu al regidor de Figueres

“En vista de les informacions que el Partit Popular Català hem conegut amb relació al regidor del Partit Popular de Figueres Diego Borrego, el PPC ha decidit suspendre cautelarment d'afiliació el regidor, al mateix temps que encomana al comitè de drets i garanties del PPC l'obertura d'un expedient informatiu amb relació als fets que s'han conegut.” És el text breu i concís del comunicat emès ahir pel Partit Popular després de conèixer la notícia (publicada per aquest diari) de la implicació del regidor de Figueres Diego Borrego en un rocambolesc cas de gravacions almenys a un usuari dels WC de l'estació del TAV de Girona. Els Mossos, que ja han interrogat Borrego com a investigat amb assistència d'advocat, estan acabant l'atestat i analitzant el telèfon que els ha entregat el denunciat per buscar-hi proves dels suposats enregistraments il·lícits. Els fets es remunten a dijous a la tarda, quan un usuari dels serveis d'homes de l'estació va alertar els vigilants i els va dir que havia descobert un home que l'estava enregistrant mentre ell feia les seves necessitats al lavabo del costat.

Segons la versió que ha donat Borrego a través dels seus advocats, ell estava al vàter i va aprofitar la situació per fer gestions amb el mòbil, “una cosa normal en els polítics”. Mentre remenava l'aparell, assegura, se li va esmunyir de les mans i va anar a petar al terra de l'habitacle del vàter, a la intersecció amb l'altre lavabo. Es va ajupir per agafar-lo i va ser llavors quan, per l'espai que queda sota les mampares que separen els lavabos, l'usuari del lavabo veí va veure el mòbil i a ell quan el recollia i es va pensar que l'havia estat gravant. I va sortir indignat i cridant l'atenció dels vigilants de l'estació i finalment també hi van anar els Mossos. Borrego manté que tot plegat és fruit d'un malentès i que l'usuari del vàter que l'ha denunciat, a qui –diu– no coneix de res, va interpretar malament els seus gestos. De moment “el malentès” ha tingut la primera conseqüència política per a Borrego.

Diego Borrego ja va ser a principi d'any protagonista d'una singular polèmica que li va valer l'amonestació del seu propi partit. El regidor va publicar un comentari al seu compte de Twitter: “M'agradaria més veure com els mossos us foten la porra pel cul, als independentistes, i a sobre us agrada.” Posteriorment, Borrego va eliminar aquest comentari i va rectificar tot demanant disculpes. “Demano disculpes als Mossos per la meva piulada anterior. Sempre amb aquells que ens defensen dels radicals amb les lleis i les normes de convivència.” Arran d'aquesta piulada la CUP va demanar la dimissió del regidor Borrego en considerar que el comentari difós a través de les xarxes socials incitava a l'odi i a la violència i tenia un “to clarament homòfob i totalment inacceptable”. ERC també va demanar la dimissió, per l'ofensa als Mossos. Fins ara Borrego ha conservat l'escó.

LA DATA

11.05.17
A la tarda
Borrego va ser atrapat en actitud sospitosa als vàters de l'estació del TAV de Girona

LA FRASE

M'agradaria veure com els mossos us foten la porra pel cul, als independentistes, i a sobre us agrada
Diego Borrego
piulada que va haver de retirar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.