Successos

tribunals

judici per atropellament

Condemnen un ciclista per un atropellament

L'home, que ha fugit de la justícia, ha d'indemnitzar amb 11.500 euros la dona que caminava per la vorera, a Girona

El jutjat de primera instància número 1 de Girona ha condemnat un ciclista a indemnitzar amb 11.500 euros una vianant que va atropellar a Girona. Els fets van ocórrer el 18 de setembre del 2014, pels volts de les deu de la nit al carrer Santa Eugènia en direcció cap a Salt. Quan la dona caminava per la vorera a l'altura del número 81 va ser envestida per darrere per una bicicleta conduïda per un home sud-americà. Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques i una dotació de la Policia Municipal. En l'atestat, els agents van fer constar que la causa directa de l'accident va ser que el conductor de la bicicleta circulava per la vorera i com a causa indirecta, la falta d'atenció a la conducció per part del ciclista. L'home, en el seu moment, va assegurar que havia estat víctima d'un robatori i que estava perseguint els lladres quan va impactar contra la dona.

Com a conseqüència de l'accident, la víctima es va fer lesions de diversa consideració que van suposar que la dona tingués una baixa impeditiva de 150 dies i 35 dies de baixa no impeditiva.

La vianant va presentar una denúncia que va acabar generant un judici de faltes. Però l'11 de maig del 2015, el jutjat d'instrucció número 2 de Girona va arxivar el cas perquè els fets no eren constitutius de cap infracció penal.

Posteriorment, la víctima va presentar una demanda civil contra el ciclista, que va ser admesa pel jutjat. En la instrucció del cas, el jutjat va intentar citar el ciclista perquè declarés i donés la seva versió dels fets. Però no se'l va localitzar a cap dels quatre domicilis on es tenia constància que podria estar. Esgotat el termini, el jutjat va declarar la rebel·lia processal del ciclista i es va convocar les parts a l'acte d'audiència prèvia que es va celebrar el 10 d'abril. Aquell dia només es va presentar la víctima, el ciclista demandat no hi va anar. Tot i així, el jutge va estimar la demanda i va condemnar el ciclista a pagar-li una indemnització d'11.500 euros. “Són uns diners que no veuré mai perquè ves a saber on és”, es lamenta la víctima. “Hi ha molts ciclistes incívics, que no respecten la gent que va a peu”, explica la dona. És per això que demana que s'actuï amb més duresa contra ells. “L'Ajuntament hauria de ser més estricte amb les sancions als ciclistes que van per la vorera”, afirma la dona, que sosté que té seqüeles de l'accident: “Tinc dolor permanent.”

LA FRASE

L'Ajuntament hauria de ser més estricte amb les sancions als ciclistes incívics que van per la vorera
Víctima de l'atropellament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia