Successos

Judicial

Suspès per caguetes

Tornen a ajornar el judici contra un veí de Llagostera arrestat el 2013 per robatoris violents

Al·lega vòmits i cagarines

Molts acusats s'empesquen qualsevol excusa per no afrontar el càstig per les seves malifetes. Cada dia trobaríem un exemple a qualsevol jutjat de qualsevol punt del planeta. Fa uns dies, una oportuníssima indisposició va impedir a Joan Quer asseure's al banc dels acusats dels jutjats de Girona. Una descomposició intestinal que li permetia evitar el tràngol de ser jutjat i, alhora, ser detingut per la policia. Perquè el cert és que sobre Quer recau un ordre de detenció per una causa que té pendent.

El sospitós havia de respondre d'una acusació de receptació pels objectes robats en una casa de Llagostera que van aparèixer al seu domicili quan els Mossos el van escorcollar pel cas dels robatoris violents en un pis de Platja d'Aro i en una altra casa de Llagostera l'any 2013. A l'habitatge de la urbanització La Canyera els lladres es van endur, segons la denúncia presentada per la mestressa, una escopeta, munició, un televisor, les claus d'un cotxe, un helicòpter elèctric... tot valorat en uns 700 euros, coberts per l'assegurança. I entre els objectes trobats en l'escorcoll a la casa de Quer que es van identificar com a robats a la casa hi havia dos cartutxos del calibre 12, una màquina d'etiquetar on hi havia unes etiquetes marcades amb el nom del fill de la denunciant i unes peces tretes del joier de la dona. Inicialment, la fiscalia atribuïa a Joan Quer el robatori en aquesta casa, però finalment només el va acusar per receptació. La fiscal demana dos anys de presó.

Suspens altre cop

Però Quer no es va presentar al judici, tal com ja va fer al desembre. Llavors, la citació de la data de judici li havia arribat a la presó de Figueres, on estava tancat fins al novembre. Sis mesos després, Quer tornava a ser citat. Però oportunament, la setmana passada va tenir un episodi de vòmits i diarrees que el van obligar a ser atès al CAP de Llançà. Tot i que la llei preveu que en casos de petició de penes no superiors als dos anys (just la que es demana) és factible fer el judici en absència de l'acusat. Però la fiscal no voler apostar per aquesta fórmula, i també va demanar l'ajornament la defensa de Quer, exercida pel lletrat Óscar Álvarez. Abans, però, es va haver de passar un tràngol de dues hores durant el qual un metge del CAP de Llançà va haver de certificar que Joan Quer realment estava indisposat i que estava essent atès al centre sanitari. Un document que va haver de ser enviat al jutjat de Girona perquè el titular del jutjat número 5 donés el vistiplau a la posterior suspensió. El judici s'ha ajornat per a d'aquí un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia