Successos

tribunals

judici per ofegament

Acusen d'homicidi per imprudència el responsable de la piscina i una monitora

La policia entrega als jutjats els resultats de la investigació per l'ofegament d'una nena, a Ripoll

La jutgessa es planteja ordenar una reconstrucció dels fets

Els Mossos d'Esquadra acusen d'un delicte d'homicidi per imprudència greu el responsable de la piscina municipal de Ripoll i una monitora per la mort de la nena de 4 anys que es va ofegar a les instal·lacions divendres passat. Quan es va produir el tràgic succés, la criatura estava fent una classe de natació amb una vintena de companys d'escola (la menor era alumna del col·legi Pirineu de Campdevànol). La policia va entregar ahir al matí als jutjats de Ripoll l'atestat que recull el resultat de les investigacions. Entre d'altres, s'hi inclou l'informe preliminar de l'autòpsia i les declaracions que els agents van prendre a la comissaria tant als cinc mestres de l'escola com als quatre monitors titulats en socorrisme que eren a la piscina en el moment dels fets, així com al responsable del recinte. A les instal·lacions, a més, hi havia dos treballadors de manteniment. Per situar amb més exactitud les posicions d'on era cadascú, la jutgessa de Ripoll s'està plantejant ordenar una reconstrucció dels fets. Fonts properes al cas van indicar que la monitora que està sent investigada per homicidi imprudent havia demanat als seus altres companys socorristes que vigilessin la piscina, ja que els va dir que ella anava a veure uns altres usuaris que acabaven d'arribar (en aquest cas, provenien d'una fundació que ofereix servei a persones amb discapacitat i risc d'exclusió social del Ripollès).

Divendres, un cop es va acabar el curset de natació a quarts de dotze del migdia, els professors, uns monitors i la mainada van anar als vestidors, on van trobar a faltar la menor. Aleshores van tornar a la piscina i la van localitzar ofegada a l'aigua. Immediatament, van donar l'alerta als serveis d'emergències. Els sanitaris del SEM van practicar maniobres de reanimació a la nena una llarga estona, però, malauradament, els esforços van ser sense èxit.

Els forenses van certificar que havia mort ofegada, perquè a dins dels seus pulmons s'hi va trobar una gran quantitat d'aigua. Els Mossos consideren que la responsabilitat no recau en els mestres, ja que fan suport a l'activitat, però no són els responsables del que passa a l'aigua. Per això, la policia ha formulat l'acusació envers la monitora d'aquell torn que havia de vigilar un grup de nens i el responsable de la piscina. El jutjat decidirà si els cita a declarar, aquest cop com a investigats (a la comissaria ho van fer com a testimonis).

L'Ajuntament de Ripoll es posa “a disposició de la justícia per contribuir a aclarir els fets al més aviat possible”. El consistori també va deixar palesa “la seva confiança” cap als dos empleats municipals acusats i es demana que “es respecti la seva presumpció d'innocència, en espera del que es dictamini judicialment”. Alhora, l'Ajuntament reitera el seu suport a la família de la menor, als mestres, alumnes i l'AMPA de l'escola Pirineu, i també als veïns de Campdevànol per aquest dolorós fet. El cos de la criatura va ser embalsamat per traslladar-lo a Múrcia, d'on és originària la seva família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.