Successos

Crònica

El Bages mostra les possibilitats del cafè

Prenem cafè a dojo i alguns hi estem ben enganxats. Però no tothom coneix les possibilitats que té aquesta beguda. És per això que l'empresa Cafès del Bages organitza cada any unes jornades per treure més profit del producte.

Ahir, en la desena edició de les Jornades d'Estiu, dos experts restauradors bagencs mostraven al públic com fer gelat de cafè amb nitrogen, una tècnica que va popularitzar Ferran Adrià i que ara també ha arribat al món del cafè. Joan Serra, un dels responsables de l'empresa, explicava que als Estats Units està molt de moda el nitro coffee, un cafè que s'elabora amb aquest element químic (a -180°) i que se serveix fred. Allà, a l'altra banda de l'oceà, fins i tot hi ha una organització que agrupa els professionals de la indústria cafetera. És la Speciality Coffee Association of America (SCAA). Alguna de les tendències que registra aquesta associació serveixen com a font d'inspiració per als professionals de la comarca.

A les jornades, a les quals van assistir unes 200 persones, es podia donar fe que ara el cafè també es pot menjar. El restaurant Ca la Raquel oferia un tast de plats innovadors que combinaven els sabors de tota la vida amb el gust del cafè. Hi havia, per exemple, cubs de patata brava amb salsa tofonada i allioli de cafè Etiòpia Sidamo o dauets de pop amb pil-pil de cigrons i oli fumat amb cafè Brasil Cerrado. Un altre dels atractius va ser la master class que va oferir Pablo Caballero, World Barista Championship 2016, és a dir, millor especialista en la preparació del cafè en un establiment de restauració (barista). Va mostrar al públic alguns trucs a tenir en compte a l'hora de fer un bon cafè exprés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia