Successos

EN DIRECTE

SKY NEWS

Un detingut en relació amb l'atemptat de Manchester

La policia confirma la detenció d'un jove de 23 anys però no detalla la identitat ni nacionalitat del detingut

Estat Islàmic reivindica l'acció i afirma que no es tracta d'un atemptat suïcida

L'explosió provoca 22 morts i 59 ferits, entre els quals menors d'edat

En un comunicat, l'organització terrorista Estat Islàmic afirma que l'atemptat de Manchester es va fer amb una bomba, i que no hi va haver cap suïcida que que en fos responsable.

Segons la reivindicació d'Estat Islàmic un “soldat del califat” va col·locar “diversos paquets bomba en diferents concentracions de croats'”i els va fer detonar. El comunicat l'han difos a través de l'aplicació Telegram.

La Policia de Manchester ha detingut un home de 23 anys d'edat per la seva suposada relació amb l'atemptat. “En relació amb l'incident de la passada nit en el Manchester Arena, podem confirmar que hem arrestat un home de 23 anys en el sud de Manchester”, ha assegurat la Policia sense precisar ni la identitat ni la nacionalitat del detingut. La primera ministra Theresa May, per la seva banda, ha declarat que la policia creu saber la identitat de l'autor de l'atemptat que ha mort en l'explosió.

L'atemptat terrorista d'aquesta dilluns a la nit al Manchester Arena durant el concert d'Ariana Grande ja ha deixat 22 morts i 59 ferits, segons l'últim comunicat emès per la policia de Manchester. El presumpte terrorista, “que hauria fet esclatar un explosiu de fabricació casolana”, també hauria mort durant l'atac, ha explicat el cap de la policia de Manchester, Ian Hopkins, en una compareixença aquest matí. “Creiem que l'atacant va actuar sol, però ara la prioritat és esbrinar si formava part d'una xarxa més àmplia”, ha afegit Hopkins. L'atemptat ha tingut lloc en plena campanya per les eleccions britàniques, que s'han de celebrar el proper 8 de juny, i de moment els principals partits ja han anunciat que cancel·laven els actes previstos fins a proper avís.

També s'ha suspès temporalment la gira 'Dangerous Woman Tour', que havia de portar Ariana Grande a Londres el proper 25 de maig i a Barcelona el 13 de juny.

El comitè d'emergències COBRA s'ha reunit d'urgència aquest matí i durant tota la matinada s'han succeït les mostres de condol cap a les víctimes, entre les quals hi hauria nens, i les seves famílies. La primera minsitra, Theresa May, ha qualificat l'atac “d'abominable” i la ministra d'Interior, Amber Rudd, ha assegurat que l'atemptat ha estat dirigit “contra els més vulnerables amb la intenció de sembrar el pànic”.

“Poc abans de les 22.35 hores del dilluns 22 de maig, la policia ha estat avisada d'informacions d'una explosió al Manchester Arena. Per ara, s'ha confirmat la mort de 19 persones, i n'hi ha unes 59 de ferides”, diu el comunicat de la Greater Manchester Police. “Actualment es tracta l'incident com a terrorista”, afegeix el text. Els agents han indicat que l'explosió ha estat en un “espai públic” del Manchester Arena, i no dins de la zona on calia entrada per arribar.

Testimonis citats per l'agència britànica de notícies Reuters van relatar que van escoltar una “gran explosió” quan la gent va començar a abandonar el lloc en acabar el concert.

La Xarxa de Ferrocarrils britànica ha anunciat a través de Twitter que l'estació de tren de Manchester Victoria ha estat evacuada i tancada, agregant que “s'espera que la pertorbació continuï fins al final del dia”.

Per la seva banda, un portaveu d'Ariana Grande ha assegurat que la cantant “es troba bé”.

A l'estadi hi havia més de 20.000 persones. Moltes eren menors. Policia i serveis d'emergència han anat de seguida al lloc de les explosions i s'ha suspès el servei de metro i ferrocarril a l'estació del costat de l'estadi. Els artificiers ha fet esclatar un objecte sospitós, que finalment no contenia cap element perillós. La investigació continua en marxa.

Les explosions s'han produit durant un concert d'Ariana Grande a Manchester. Grande és una cantant nord-americana de 23 anys. Un dels fenòmens de l'escena del pop actual que arrossega més fans i amb desenes de milions de seguidors a les xarxes socials. El seu públic està format majoritàriament per joves i adolescents. El mes vinent té programat un concert a Barcelona, al Palau Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia