Successos

tribunals

Josep Pàmies repeteix al jutjat que mai va vendre cap planta de marihuana

L’horticultor, que s’enfronta a dos anys de presó per un delicte contra la salut pública, al·lega que només va cedir terreny perquè la gent hi pogués plantar

L’horticultor i activista en favor de la legalització de la marihuana Josep Pàmies va ser jutjat ahir per haver cultivat marihuana d’ús terapèutic. Abans d’entrar a declarar al jutjat penal número 2 de Lleida va mostrar-se convençut d’haver actuat en tot moment de manera “correcte” i va negar que de les seves accions se’n pugui derivar una responsabilitat penal. “No m’he de penedir de res, no sóc cap traficant”, va afirmar. La seva advocada, Anaïs Franquesa, defensa que l’acusat no va comercialitzar amb la planta, sinó que va cedir els terrenys perquè la gent la cultivés amb finalitats terapèutiques. Al·lega que les 89 plantes de marihuana interceptades pertanyien a 46 persones de l’associació Dolça Revolució.

Més de mig centenar de persones van donar suport a Pàmies abans del judici i es van concentrar davant els jutjats de Lleida amb una pancarta on es podia llegir “Castigar qui ajuda no és impartir justícia”. La fiscalia demana dos anys de presó i 16.000 euros per un delicte contra la salut pública per a Josep Pàmies, a qui els Mossos d’Esquadra van comissar el 2014 diverses plantes de marihuana en un hivernacle de la seva explotació.

“Abans odiava la marihuana perquè el meu fill hi estava enganxat, però la vaig conèixer a través d’un company que es va guarir d’esclerosi múltiple i em vaig interessar per les bondats de la planta a través d’estudis científics publicats”, va explicar Pàmies. “No sóc cap delinqüent”, assegura. “Costarà que aquest país reconegui l’ús medicinal de la marihuana”, hi va afegir. Pàmies considera “inhumà i injust” que no es permeti l’ús d’aquesta planta, “que beneficia moltes persones malaltes”.

Arran de les conseqüències judicials, demana que la gent cultivi les seves plantes de manera autosuficient per poder continuar gaudint dels beneficis del cànem. “Jo no he venut mai plantes”, diu.

LA FRASE

Costarà que aquest país reconegui l’ús medicinal de la marihuana
Josep Pàmies
horticultor acusat

Defensor de la legalització terapèutica

Josep Pàmies va declarar sobre aquests mateixos fets el desembre de 2014 al jutjat de Balaguer i va fer una crida a la legalització de la marihuana per a fins terapèutics. En la declaració ja va assegurar que les plantes comissades per part dels Mossos d’Esquadra eren de persones malaltes, socis de l’associació Dolça Revolució, que no se’n podien fer càrrec i les necessitaven per als seus tractaments amb prescripció mèdica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia