Successos

tribunals

judici per agressió

Jutgen un acusat de ferir un company de pis amb oli roent

Els fets es van produir en un domicili de Sant Pere Pescador

La fiscalia demana 5 anys de presó per a l’investigat

Va mantenir una discussió amb la víctima per l’impagament del lloguer de l’immoble

La secció quarta de l’Audiència de Girona serà el marc, el 22 de juny, d’un judici per un delicte de lesions mitjançant un objecte perillós. En aquest cas, el mètode que va utilitzar presumptament l’autor dels fets va ser l’oli roent d’una paella, que va ocasionar cremades importants a la víctima. Segons es recull en l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el succés va tenir lloc pels volts de les sis de la tarda del 21 d’abril del 2015, al municipi de Sant Pere Pescador. L’investigat per aquest episodi té 41 anys i és originari de la ciutat de Brikama (pertanyent a Gàmbia), i no en consten antecedents penals. L’home estava al seu domicili juntament amb un altre ciutadà, amb qui convivia. El ministeri públic indica que els dos inquilins van iniciar una discussió perquè l’afectat per aquests fets no havia pagat el lloguer de l’habitatge. La fiscalia hi afegeix que, mentre mantenien aquesta disputa, l’acusat estava cuinant. Aleshores, amb la suposada intenció d’atemptar contra la integritat física de la víctima, el processat li va llançar de sobte a la cara una paella plena d’oli bullent.

Com a conseqüència de l’agressió, el seu company de pis va patir cremades en el 5% del seu cos. En presentava de segon grau a la zona del tòrax i de primer grau a la cara i al coll (també es va fer cremades a l’ull dret que li van perjudicar la còrnia). L’afectat va requerir una primera assistència facultativa i, a posteriori, un tractament medicoquirúrgic. Va estar un total de 21 dies hospitalitzat i en va requerir més de 120 de recuperació, la meitat dels quals va estar impedit per poder realitzar les seves ocupacions habituals. Com a seqüeles, a més, li han quedat importants cicatrius a l’espatlla dreta, a la cara, a la regió lateral del coll i a la zona toràcica tant superior com inferior, així com un dèficit d’agudesa visual a l’ull dret.

Indemnització a l’afectat

La fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte de lesions mitjançant l’ús d’un objecte perillós, previst i penat a l’article 150 del Codi Penal. Demana que s’imposin cinc anys de presó a l’acusat i que, en concepte de responsabilitat civil, indemnitzi la víctima amb 33.240 euros. D’aquesta quantitat, en l’escrit de conclusions provisionals, la fiscalia detalla que 2.940 euros serien pels 21 dies d’ingrés hospitalari, 4.200 pels 60 dies impeditius, 15.000 arran del perjudici estètic, 2.100 pels 60 dies no impeditius i 9.000 per la pèrdua d’agudesa visual.

LES XIFRES

41
anys
té l’investigat per aquest cas. L’home, originari de Gàmbia, no presenta antecedents penals.
33.240
és la quantitat
que la fiscalia requereix que el processat aboni a la víctima en concepte d’indemnització.

LA DATA

21.04.15
Els membres
dels cossos d’emergències
van rebre l’avís del succés pels volts de les sis de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia