Successos

Iberpotash evitarà el judici per un miner ferit

Iberpotash va arribar ahir a un acord amb la defensa d’un miner ferit a Vilafruns (Balsareny), per evitar que se celebri el judici contra tres responsables de l’empresa per un presumpte delicte de lesions per imprudència greu. Inicialment, la fiscalia demanava gairebé tres anys de presó per als tres responsables i una indemnització a Iberpotash de més de 160.000 euros.

En la vista de conformitat d’ahir, la companyia va acordar una quantitat “molt menor”, segons va explicar a l’ACN l’advocat de l’empresa, que no va concretar la suma. Iberpotash també va presentar al jutge un informe del Ministeri de Treball que, segons el lletrat, exculparia els responsables del delicte. Tot i l’acord, no es va arribar a cap conformitat amb la fiscalia. De fet, l’empresa espera que amb la retirada de l’acusació particular, la fiscalia també retiri la seva acusació. Ara s’està en espera que el jutge decideixi la data o no del judici.

Els tres responsables estaven acusats d’haver permès que el treballador d’una empresa subcontractada pugés a una estructura metàl·lica oxidada per reparar un equip elèctric. El jove, situat a cinc metres d’altura, va caure daltabaix i es va fracturar múltiples parts del cos que van requerir tractament mèdic i quirúrgic, i va estar incapacitat per treballar més de deu mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia