Successos

Els Mossos denuncien un pescador de corall per haver fet ús d’un torpede submarí

La intervenció va tenir lloc al port de Roses

Dues setmanes més tard, van descobrir un home que agafava cogombres de mar sense permís, a Palamós

Corall i cogombres de mar. Són les dues espècies que haurien capturat de manera il·lícita uns pescadors, que van ser detectats i sancionats pels agents a les comarques de l’Alt i al Baix Empordà. Les actuacions policials van ser dutes a terme pels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona (Urma) mentre feien funcions de prevenció com a inspectors de pesca. La primera intervenció va tenir lloc el 31 de maig passat. Els efectius d’aquesta unitat especialitzada en medi ambient van escorcollar una embarcació d’un pescador professional de corall vermell al port de Roses. A la barca hi van localitzar, curiosament, un torpede (scooter submarí). Aquest instrument es fa servir per desplaçar-se per sota l’aigua de manera més ràpida. Segons es va informar ahir des del cos dels Mossos d’Esquadra, dur qualsevol tipus d’estri mecànic que ajudi a facilitar la recol·lecció del corall vermell no està permès. Per aquest motiu, els investigadors de l’Urma van denunciar el pescador per portar dins del iot un aparell prohibit i van procedir al seu decomís.

El segon cas es remunta al 16 de juny. Membres de la mateixa unitat policial, mentre efectuaven també tasques de prevenció com a inspectors de pesca, van registrar una embarcació d’un pescador professional de corall vermell al port de Palamós. Van descobrir a l’interior de la barca quatre gibrells plens d’equinoderms de la classe holothuroidea, coneguts com a cogombres de mar, de diferents tipus i mides. En fer les comprovacions pertinents, van verificar que aquests cogombres havien estat pescats i extrets del mar sense permís administratiu. L’home s’havia llançat a l’aigua des d’una embarcació i, mitjançant l’ajuda d’un equip de respiració, va arribar fins a 20 metres de fondària per recollir-los.

Aquesta pràctica està absolutament prohibida, de manera que els Mossos van denunciar-lo per una infracció de la llei de pesca 2/2010. L’home transportava 70,80 quilograms d’holotúries al vaixell. Tenia, així mateix, 19,30 quilos més de captures il·legals d’altres dies, que havia guardat al magatzem del port (entre unes i altres, el seu pes global ascendia a 90,1 kg).

Ambdues actuacions estan emmarcades dins l’acord de col·laboració entre la direcció general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura i la direcció general de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i la marisqueria il·legal a Catalunya.

LA XIFRA

2
sancions
a pescadors de corall s’han emès a les comarques gironines amb dues setmanes de diferència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia