Successos

Tribunals

Petició de 35 anys per l’intent de matar i cremar la dona

El fiscal sosté que l’acusat va atrapar la víctima dins del pis a Salt i va provocar el foc incendiant roba i un matalàs

El fiscal demana 34 anys i onze mesos de presó per a Nabil ben Mbrek, l’acusat d’haver intentat assassinar la seva dona, embarassada de cinc mesos, calant foc al pis on vivien, al carrer Torras i Bages, número 30, de Salt, el gener del 2016. El fiscal Enrique Barata relata que l’acusat tenia la víctima “sotmesa”. Durant almenys un any, descriu en l’escrit d’acusació, li limitava l’ús del telèfon, no la deixava entrar i sortir de casa sense el seu permís, la vigilava, la insultava, la humiliava i la maltractava. El dia abans de calar foc a l’immoble, l’acusat ja va agredir la dona. Segons detalla la fiscalia, cap a les deu de la nit del 31 de desembre del 2015 va arribar “crispat” al pis on vivien, la va agafar “violentament” pel cabell i la va llançar contra la paret. Després va agafar el menjar que la víctima havia preparat per a la revetlla i el va tirar a les escombraries. L’endemà, cap a la una del migdia, el matrimoni era a casa quan la víctima es va adonar que la seva bossa de mà estava oberta i no hi havia la cartilla mèdica de seguiment de l’embaràs. La va reclamar a l’acusat, que es va negar a tornar-la-hi. Minuts més tard, i aprofitant que l’home era a la dutxa, la dona la va localitzar amagada en una estanteria del menjador i la va agafar. “Quan l’acusat se’n va adonar, es va enfurismar i, tot i saber que estava embarassada de cinc mesos, la va començar a colpejar amb puntades de peu i bufetades per tot el cos”, exposa el fiscal. La dona es va intentar refugiar en una habitació del pis.

El processat la va perseguir, la va arraconar i li va bolcar a sobre un moble. La víctima va quedar atrapada per la cama esquerra i no es podia moure. “Conscient de la situació d’indefensió i la incapacitat d’escapar de la víctima, va començar a recollir roba i a col·locar-la sobre el moble que empresonava la dona”, manté Barata. També va arrossegar un matalàs.

Cala foc i marxa

Aleshores, va agafar un encenedor que duia a sobre i va calar foc tant a la roba com al matalàs. “Va sortir de l’habitació ignorant les súpliques de la seva dona”, diu l’acusació. El foc es va propagar i va provocar una gran fumera negra. Durant l’evacuació de l’edifici, un heroi anònim va sentir “els crits i les súpliques” de la víctima, va entrar al pis, la va alliberar i la va treure al replà exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia