Successos

Cauen un 31% els furts a l’estiu a Platja d’Aro

La policia local deté una banda que havia robat en tan sols unes hores 8.400 euros en roba de primeres marques

Que caigui el nombre de furts és complicat, perquè és un tipus de delicte força habitual a tot el territori, però que a més baixi a l’estiu ja té mèrit. És el cas de Platja d’Aro, on durant els primers quinze dies de l’estiu han aconseguit reduir-los un 31%. Amb les xifres a la mà, entre l’1 i el 14 de juliol de 2016 es van denunciar 67 furts. Enguany, en el mateix període de temps, es va tenir coneixement de 46 furts. “És habitual que les xifres baixin entre el 2% i el 3%, però aquest descens és molt important”, remarca el cap de la Policia Local, David Puertas. “Estem contents i és gràcies a la bona feina de tot l’equip policial”, afirma orgullós. En aquest sentit, Puertas explica que aquest tipus de delicte exigeix que hi hagi molt de patrullatge uniformat, sobretot a la zona comercial i al mercat setmanal, que és on se’n detecten més. A banda de les patrulles, la policia local hi dedica un servei específic en delinqüència urbana, amb agents de paisà.

Enxampen una banda

La vigilància específica per a aquest tipus de delictes va permetre detenir dijous una banda especialitzada a furtar articles de gamma alta. Els fets van ocórrer a la tarda, quan agents de la policia local van detectar que hi ha via tres persones –dos homes i una dona, equatorians– que no paraven d’entrar bosses en un vehicle tot fent moviments com d’amagar-les. Els sospitosos ja els tenien detectats, perquè haurien comès un furt feia una setmana que no va poder ser demostrat. Aquest cop, sí. En el moment que els sospitosos van moure el cotxe, els agents els van aturar i identificar. En l’escorcoll del turisme van localitzar, amagats en un habitacle sota les estoretes, productes de tota mena, com ulleres de sol, bosses de mà, i polos, entre d’altres. Tots de primeres marques. El valor dels articles ascendia a 8.400 euros.

Aquests professionals del furt feien servir bosses folrades d’alumini per evitar que sonessin les alarmes. “És el botí més valuós que hem enxampat mai a uns lladres de botigues”, reconeix el cap de la policia local. Els tres detinguts van passar ahir a disposició del jutge. Un dels lladres tenia una ordre de recerca perquè en el cas que fos detingut hagués d’entrar directament a la presó.

Lladres de supermercats i de telèfons mòbils

Durant els primers quinze dies de juliol, la Policia Local de Platja d’Aro també ha pogut parar els peus a una altra banda organitzada que es dedicava a cometre petits furts als supermercats del municipi. Es tracta d’un grup provinent de la zona del Llobregat, tots de nacionalitat romanesa. Van ser enxampats els dies 1, 11 i 12 de juliol per haver sostret productes per valor d’entre 150 i 376 euros. “Venen amb una llista amb els articles que han de sostreure; saben el que es fan perquè mai superen els 400 euros i en cas de ser enxampats es tracta d’un delicte lleu”, sosté David Puertas. D’altra banda, també van ser detingudes dues persones de nacionalitat xilena que es dedicaven a sostreure telèfons mòbils de gamma alta a la via pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia