Successos

Municipal

seguretat

Les càmeres de Tordera frenen en sec el nombre de robatoris

Els aparells que capten les matrícules instal·lats a les urbanitzacions redueixen fins a un 80% la xifra d’actes delictius

L’Ajuntament vol instal·lar-ne aquest any al centre urbà, a Sant Pere i en un polígon

Les càmeres de videovigilància que es van instal·lar a les urbanitzacions de Tordera a finals de l’any passat han donat resultat. Les dades d’avaluació dels primers sis mesos de funcionament dels aparells estableixen d’entre un 73% i un 100% la reducció del nombre de robatoris en aquests nuclis. En concret, a Sant Daniel ha baixat un 73%; a Mas Mora, un 80%, i a Tordera Parc, un 100%, en tant que s’ha passat de sis robatoris a cap en els primers sis mesos de l’any.

Des de l’Ajuntament es considera que la publicitat feta sobre la instal·lació de càmeres ha propiciat que a la resta d’urbanitzacions on encara no estan actives també s’hagin comptabilitzat menys delictes de sostracció en habitatges. “Els robatoris han baixat un 69% en aquests nuclis”, precisen fonts municipals.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (PDeCAT), es mostra molt satisfet amb els resultats que justifiquen la inversió global que es farà en seguretat quan s’hagi acabat el pla de desplegament de les càmeres a tot el terme municipal. “Parlem d’una inversió important de prop de 500.000 euros, però aquestes primeres dades ens demostren que ha estat una proposta encertada”, assenyala, i hi afegeix que la lectura de matrícules a càrrec dels aparells “ha permès a la policia realitzar diferents detencions de vehicles sospitosos”. Garcia considera que tant el treball efectiu de les càmeres com, en especial, els cartells instal·lats a les urbanitzacions que avisen que hi ha en funcionament un sistema de seguretat ajuden a dissuadir els lladres. “La posada en marxa a principis d’aquest mandat d’una patrulla rural que s’encarrega tant de les urbanitzacions com de les zones més aïllades és un plus molt important”, considera.

L’objectiu del consistori és continuar el desplegament de la instal·lació d’aparells de videovigilància. Fins a finals d’aquest any es volen instal·lar vuit càmeres més repartides entre els accessos al nucli urbà, el veïnat de Sant Pere i el polígon industrial de Can Verdalet. L’última fase servirà per completar la cobertura a la resta d’urbanitzacions.

LA FRASE

Aquestes primeres dades ens demostren que instal·lar càmeres ha estat una proposta encertada
Joan C. Garcia (PDeCAT)
alcalde de tordera

LA XIFRA

8
càmeres
més s’instal·laran fins a finals d’any als accessos al nucli urbà, a Sant Pere i al polígon de Can Verdalet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia