Successos

Una embarcació amb nou tripulants xoca contra un espigó al port de Roses

Les persones que eren a bord van resultar il·leses

Hi anaven cinc adults i quatre menors

L’amo ha contractat una empresa per a retirar-lo del lloc

Un iot va col·lidir diumenge contra les roques de l’espigó de Roses mentre estava entrant al port, a la zona del Far Verd. L’incident va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per dos quarts de deu del vespre. Malgrat l’aparatositat dels fets i l’ensurt que es van endur els tripulants, les nou persones que anaven a bord van resultar il·leses. Es tractava de cinc adults i quatre menors d’edat, tots ells de nacionalitat francesa. Un dels ocupants va trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 per informar del succés. Les tasques de gestió i coordinació de l’accident es van dur a terme aleshores des del centre de Salvament Marítim de Barcelona, depenent del Ministeri de Foment. Des d’allí es va activar l’embarcació d’intervenció ràpida Salvamar Castor, amb seu precisament a Roses. Els membres de Salvament Marítim que es van desplaçar fins al punt on la part davantera del iot va quedar mig colgada damunt les roques van comprovar que els tripulants es trobaven sans i estalvis. Ja havien sigut rescatats pels ocupant d’una altra petita embarcació, que els va traslladar a terra. Per aquest servei també es van mobilitzar els Mossos d’Esquadra, la policia local i una ambulància del SEM.

Salvament Marítim va observar que l’estructura del iot, de quinze metres d’eslora, estava bé. No havia entrat aigua al seu interior i tampoc hi havia risc de contaminació del mar, ja que no s’havia produït pèrdua de combustible. Fonts de Salvament Marítim van explicar que el propietari de l’embarcació va contractar una empresa per tal de reflotar-la i retirar-la posteriorment de la zona. La companyia havia de recollir quines serien les maniobres per treure’l: un pla que havia de ser aprovat, prèviament, per Capitania Martítima de Palamós.

LA DATA

23.07.17
El telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís de l’incident pels volts de dos quarts de deu del vespre.

LA FRASE

L’estructura de l’embarcació estava bé i no hi havia risc de contaminació, ja que no va perdre combustible
fonts de salvament marítim


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia